De koningin houdt niet van The Crown: ze mag de Netflix-serie boycotten

Tijdens het wachten op het vijfde seizoen van The Crown komt er enige onvrede naar boven bij de koninklijke familie, die vooral te maken heeft met het personage van prins Philip. Dit is wat er gebeurt.

De gebeurtenissen die in The Crown worden verteld, spelen zich af met de Britse koninklijke familie en worden sinds 2016 uitgezonden op Netflix. Het platform heeft enorm veel geld in deze content geïnvesteerd, meer dan 100 miljoen pond voor het eerste seizoen, en het is geen toeval dat het een van de meest gedetailleerde en interessante op het programma is.

Bedenker Peter Morgan wilde vanaf het begin de gebeurtenissen op een intense en zo waarheidsgetrouw mogelijke manier vertellen, hoewel ze natuurlijk geromantiseerd zijn om ze leuker en boeiender te maken. Een van de hoofdrolspelers is koningin Elizabeth II, gespeeld door verschillende grote actrices, afhankelijk van het seizoen en dus de historische periode. Volgens verschillende indiscreties hebben de leden van de Koninklijke Familie alle seizoenen van de TV-serie aandachtig gevolgd, maar sommige herzieningen en personages werden niet op prijs gesteld. Met name prins Philip vond het programma maar niks en omdat hij er nu niet meer is, zou koningin Elizabeth volgens sommige bronnen de Netflix Original content willen blokkeren.

The Crown: hoe prins Philip wordt geportretteerd

Prins Philip, 74 jaar lang de gemalin van koningin Elizabeth II, overleed op 9 april 2021. Hij is een van de hoofdpersonages in The Crown en is in de loop van de verschillende seizoenen door verschillende acteurs gespeeld: in het eerste en tweede door Matt Smith, in het derde en vierde door Tobias Menzies en door Jonathan Pryce in The Crown 5 dat binnenkort op Netflix komt.

De Royal Philip was niet blij met het beeld dat in de tv-serie werd neergezet als een ietwat libertijnse man die ongelukkig is met zijn leven en ontevreden is met het feit dat hij altijd een stap achter zijn vrouw leeft, een van de belangrijkste en machtigste vrouwen ter wereld.

The Crown: de reactie van koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth en haar dierbaren hebben via mensen uit haar naaste omgeving laten weten dat ze ongelukkig zijn met sommige personages en de tv-serie willen boycotten. Een van deze biografen is Hugo Vickers, die heeft bevestigd dat de serie “schandalige vrijheden” neemt en vertekend is. In het vierde seizoen bijvoorbeeld zegt Philip tegen Diana dat er iets met haar zou gebeuren als ze zich zou afscheiden van de koninklijke familie: dit wordt gezien als een van de meest negatieve momenten van de hele tv-serie van de kant van de koninklijke familie. Dit wordt gezien als een van de meest negatieve momenten in de hele tv-serie van de koninklijke familie, niet in de laatste plaats omdat het een verwijzing lijkt te zijn naar het dramatische incident waarbij Lady D. in 1997 om het leven kwam.

Wanneer komt The Crown 5 uit

Terwijl wordt afgewacht of koningin Elizabeth en haar familie zullen reageren, werkt Netflix aan de productie van het volgende seizoen. En gezien de recente ontwikkelingen, ook in verband met het interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey, zou zelfs een uitbreiding van de tv-serie overwogen kunnen worden.

Daarnaast zou de productie ook willen ingaan op het Epstein-schandaal dat prins Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth, trof. Volgens bronnen zijn er moeilijkheden om een acteur te vinden om de man te spelen. Prins Andrew zal naar verwachting te zien zijn in The Crown 5.

De rest van de cast is grotendeels bevestigd, met Imelda Staunton als koningin Elizabeth, Elizabeth Debicki als prinses Diana, Dominic West als prins Charles en Lesley Manville als prinses Margaret.