Hoe onzichtbaar te zijn op WhatsApp

Wil je je niet ergeren aan een vervelend bericht op WhatsApp? Maak je geen zorgen, het enige wat je hoeft te doen is deze waardevolle tips

Voor veel mensen is het vandaag de dag ondenkbaar om WhatsApp op te geven. De populairste instant messaging toepassing heeft ons leven veranderd, door wat nu een verouderde vorm van communicatie lijkt, met pensioen te sturen: de geliefde (en niet alleen in sentimentele zin) SMS.

Maar aan alles hangt een prijskaartje. Ondanks het feit dat het al een tijdje gratis is – zo nu en dan vermaakt een of andere grappenmaker zich met het maken van kettingbrieven waarin wordt gewaarschuwd dat WhatsApp weer pay-as-you-go gaat worden – worden gebruikers van de door Facebook overgenomen applicatie gedwongen om in ruil daarvoor iets op te geven. Niet geld, natuurlijk. Maar een deel van hun privacy. We hebben het niet over de kwestie waarbij de Europese Unie het sociale netwerk van Mark Zuckerberg een boete oplegde voor het delen van gegevens met WhatsApp. Wij verwijzen in plaats daarvan naar de mogelijkheid om onzichtbaar te blijven voor andere contacten. Is er een manier om je berichten in alle rust te lezen zonder gestoord te worden? Laten we eens kijken.

Verberg technieken op WhatsApp

De makkelijkste manier, en je hebt geen gids nodig om erachter te komen hoe dat werkt, is om de vliegtuigmodus in te schakelen. Eén klik en we zijn onvindbaar. Tenminste voor een tijdje, net lang genoeg om ongestoord meldingen te checken. En dat niet alleen. Als we wilden, konden we ook een bericht naar een van onze vrienden sturen en toch offline blijven. Uiteraard zullen de berichten de ontvanger pas bereiken als wij weer online zijn. Deze techniek heeft echter nadelen: de vliegtuigmodus schakelt alle ontvangstfuncties van de smartphone uit. Heel eenvoudig, u zult niet langer in staat zijn om oproepen en berichten te ontvangen. Maak je geen zorgen, er zijn andere, minder drastische manieren om dit aan te pakken.

Schrikkels blokkeren en toegangstijd uitschakelen

Om te beginnen, hoewel de techniek misschien wat overdreven lijkt, zouden we, om onzichtbaar te zijn en niet gestoord te worden op WhatsApp, een van onze ergernissen kunnen blokkeren. De oplossing is echt effectief: het zal ons in staat stellen om van de radar van de geblokkeerde contactpersoon te vallen, die niet langer in staat zal zijn om te zien of we online zijn, of we ons profiel hebben bijgewerkt en de laatste toegangstijd.

Over de toegangstijd, we kunnen het ook deactiveren. Hoe? Gemakkelijk. Open de “Instellingen” van WhatsApp en klik op “Account”. Ga dan naar “Privacy” en dan “Laatste toegang”. Dan hoef je alleen maar op geen te klikken. En dat is het.

Trucs om te verdwijnen op WhatsApp

Is dat alles? Absoluut niet. Een andere manier om uit WhatsApp te verdwijnen is te voorkomen dat je contacten zien of je je profielfoto en status hebt bijgewerkt. Om dit uit te schakelen, gaat u gewoon terug naar “Privacy” en selecteert u de twee items: “Profielfoto” en “Status”.

En laten we afsluiten met de beroemde blauwe vinkjes, het symbool dat contactpersonen laat weten of we hun bericht hebben gelezen. Klassiek gesprek: “Je hebt mijn bericht op WhatsApp gelezen, waarom heb je niet geantwoord?” Dit is hoe vriendschappen en liefdesaffaires eindigen. Blauwe teken kunnen worden gedeactiveerd. Ga altijd naar “Privacy” en vink “Bevestigingen lezen” uit. Maar let op: als u de blauwe vinkjes uitschakelt, kunt u niet meer zien of een contact een bericht van u heeft gelezen.