Wat gebeurt er wanneer je een contact blokkeert op WhatsApp?

Wat gebeurt er als we besluiten een gebruiker te blokkeren op WhatsApp? Hier is een gids die al uw vragen beantwoordt

Wat doet u als een contactpersoon u berichten blijft sturen die u niet wilt lezen, zoals kettingbrieven en nepnieuws? Als het een goede vriend is, praat dan heel duidelijk met hem of haar en vertel dat je niet graag dit soort berichten ontvangt, maar als het gewoon een kennis is, heb je een zeer krachtig wapen tot je beschikking: blokkeer het contact.

WhatsApp biedt gebruikers de mogelijkheid om een telefoonnummer te blokkeren, zodat ze niet langer hun berichten, oproepen en elke andere vorm van inhoud die via de instant messaging applicatie kan worden verzonden, ontvangen. Dit is een zeer krachtig instrument dat alleen in extreme gevallen moet worden gebruikt, wanneer de relatie met de andere persoon praktisch nihil is. In elk ander geval, is onze suggestie om te proberen de relatie te herstellen. Als je niet zeker weet wat er gebeurt als je een gebruiker blokkeert op WhatsApp, zal deze gids al je vragen beantwoorden.

Hoe blokkeer je een contact op WhatsApp

Laten we beginnen met de basis. Hoe blokkeer ik een gebruiker op WhatsApp? Er zijn twee verschillende manieren om dit te doen, die allebei heel eenvoudig zijn.

De eerste manier om een gebruiker op WhatsApp te blokkeren is door het gesprek binnen te gaan, op de drie verticale puntjes te klikken en in het menu dat wordt geopend Meer te selecteren. Druk vervolgens op Blokkeren en er verschijnt een bevestigingsbericht op het scherm. Als u op “Blokkeren” drukt, wordt het contact geblokkeerd.

De andere manier om een nummer op de zwarte lijst te zetten, is door naar Instellingen te gaan, vervolgens naar Account, Privacy en druk op Geblokkeerde contactpersonen. Er wordt een pagina geopend met de lijst van reeds geblokkeerde personen (indien aanwezig) en de mogelijkheid om anderen toe te voegen door op het kleine mannetje te klikken. Je ziet nu een lijst van al je contacten op WhatsApp. Selecteer gewoon de persoon die je wilt blokkeren om hem aan de lijst toe te voegen.

Wat gebeurt er als ik een persoon blokkeer op WhatsApp

Je hebt een contact geblokkeerd op WhatsApp. Wat gebeurt er nu? Wat zijn de gevolgen? Laten we beginnen met het belangrijkste nieuws: als je een gebruiker blokkeert, zullen ze dat nooit weten. Wanneer u een persoon blokkeert, ontvangt deze geen meldingen hierover.

Door een contactpersoon op uw persoonlijke zwarte lijst te zetten, ontvangt u zijn of haar berichten, video’s en foto’s niet meer. Ook kunnen we hun gesprekken en video-oproepen niet ontvangen. Als zij proberen ons een bericht te sturen, blijft het vinkje altijd grijs. Als u een contact blokkeert, kunt u hem geen berichten sturen, zijn status en laatste toegang controleren en zijn bijgewerkte profielfoto bekijken.

Ook kan een geblokkeerd contact ons profiel niet controleren en onze status en laatste toegangstijd zien. Wij kunnen de blokkering van de contactpersoon op elk moment opheffen, maar wij zullen de berichten die hij ons eerder heeft gestuurd niet ontvangen.