Nfon focust op communicatie en samenwerking

De partnerdag van de pan-Europese cloud PBX provider Nfon werd gehouden onder het motto: “Samen naar de nieuwe normaliteit”. Op het virtuele evenement werd naast een nieuwe order management tool voor de partners ook een preview gegeven van de productinnovaties voor 2021.

Dit jaar zijn veel dingen anders, in plaats van de gebruikelijke “meet and greet” bij een kop koffie of een glas wijn, is er een livestream vanuit München. Het partnerevenement van de cloud PBX provider Nfon vindt virtueel plaats onder het motto: “Samen naar het nieuwe normaal”. Maar hoe het “Nieuwe Normaal” er voor Nfon uit zal zien, daar zijn César Flores Rodríguez, Chief Sales Officer en Thomas Muschalla, Vice President Sales Germany bij Nfon, het over eens: “Ons DNA is telefonie en het is nog steeds, vooral in het MKB, het meest gebruikte communicatiemiddel, naast e-mail.” En ook in Duitsland komt cloud-telefonie op stoom en wordt een verviervoudiging verwacht in de komende vier jaar, aldus Rodríguez.

Dat de Europese markt voor cloud-telefonie is gestegen, merkt de provider ook, met uitbreidingen die sinds de beursgang in 2018 zijn verdubbeld. “Met meer dan 400 werknemers, kijken we nu trots naar 500.000 uitbreidingen. De vraag naar public cloud-oplossingen in Europa is enorm, met 135 miljoen uitbreidingen,” voegt Rodríguez toe.

Nieuwe producten voor 2021

Nfon heeft bovendien een vooruitblik gegeven op zijn toekomstige productportfolio. Nconnect Voice zal naar verwachting al in het eerste kwartaal van 2021 verschijnen. Een nieuwe SIP-trunk die beheermogelijkheden zal bieden, evenals andere functies zoals een webportaal, fraudebeheer, beheer van meerdere nummers, zwart/wit-lijst en failover & backup en minutenpakketten.

Een nieuwe release van het Deutsche Telefon Standard (DTS) telefoonsysteem is gepland voor het tweede kwartaal van 2021. CentreXX 3.0 is gebaseerd op het platform van Nfon en komt op de markt met een ander dienstenpakket dan het kernproduct Cloudya. Beide telefoonsystemen zullen dus verschillende doelgroepen aanspreken en bedienen.

Tegelijkertijd zal ook Cloudya een update krijgen. Er is een native integratie van CTI gepland, die meer dan 60 toepassingen zal ondersteunen. Daaronder zijn Microsoft Outlook, Salesforce en SAP. Bovendien wacht het kernproduct van de leverancier op een UCC-upgrade. Dit omdat UC & samenwerkingsfuncties zoals videoconferencing en schermdeling gepland staan voor eind 2021.

Samenwerking in het kanaal

Volgens Nfon hebben bijna 500 partners uit beide partnerprogramma’s zich aangemeld voor het partnerevenement. Hoewel het twee jaar geleden is dat DTS werd overgenomen, zijn de respectieve partnerprogramma’s niet tot één programma samengevoegd, maar zijn zij dat wel gebleven. De visie van convergente partners is nu werkelijkheid geworden in 2020, aldus Muschalla. “Nu en in de toekomst kan elke partner de portefeuille van beide bedrijven verkopen,” legt hij uit. Bovendien zullen de afzonderlijke programma’s natuurlijk altijd worden verrijkt.

Daarnaast zullen partners vanaf november kunnen beschikken over een tool voor orderbeheer. Offertes kunnen via dit instrument worden gemaakt en verzonden. De prijsberekening is geautomatiseerd en de verwerking zou ook sneller moeten verlopen dankzij een functie voor digitale handtekeningen.