Draadloze muis-toetsenbord combo met oplaadfunctie

Cherry biedt de draadloze Stream Desktop in een Recharge-versie. In plaats van batterijen dienen verwisselbare standaard oplaadbare batterijen als stroombron, die in de apparaten worden opgeladen via USB. Als pluspunt voor de beveiliging verzendt de muis nu ook versleuteld.

Vergeleken met de conventionele Stream Desktop, die Cherry begin dit jaar presenteerde, vallen de USB-C aansluitingen op de muis en het toetsenbord op in de nieuwe Recharge-versie. Ze worden gebruikt om de NiMH-batterijen op te laden die in beide toestellen worden gebruikt. Cherry heeft voor deze batterijtechnologie gekozen omdat de gebruikte standaard AA of AAA batterijen gemakkelijk kunnen worden vervangen wanneer hun capaciteit afneemt. De invoerapparaten kunnen dus langer worden gebruikt dan met permanent geïnstalleerde lithium-ionbatterijen. Dit maakt het product duurzamer. Bovendien gebruikt de fabrikant geen plastic in de verpakking.

Om de batterijen op te laden, levert Cherry een USB-C kabel mee. LED’s in de muis en het toetsenbord geven aan wanneer de batterij moet worden opgeladen en geven informatie over de oplaadstatus. Ook hier wordt het signaal via 2,4 GHz naar een meegeleverde nano-USB-ontvanger gezonden. Bij de Stream Desktop Recharge is niet alleen het toetsenbord voorzien van AES-128-codering, maar ook de muis.

Speciale toetsen en schakelbare resolutie

De muis, die door links- en rechtshandigen kan worden gebruikt, is uitgerust met in totaal zes toetsen. Naast de twee standaardknoppen biedt hij een aanklikbaar muiswiel, twee knoppen voor vooruit- en terugbladeren, en een knop voor de resolutie van de Pixart-sensor. Deze kan worden omgeschakeld tussen 1.000, 1.600 en 2.400 dpi. Het toetsenbord biedt tien extra toetsen voor audiobediening en kantoorfuncties zoals het starten van de browser, mailclient of rekenmachine. De toetsen op de muis en het toetsenbord kunnen ook individueel worden geconfigureerd via de Cherry Keys-software.

De fabrikant, die gevestigd is in Auerbach in de Oberpfalz en extra productiefaciliteiten in China en Oostenrijk heeft, is sinds eind juni aan de beurs van Frankfurt genoteerd. Het geld dat met de emissie wordt opgehaald, moet worden gebruikt om de schuld te verminderen, maar ook voor verdere overnames.