So toont O2-dealers alternatieve shopconcepten

De distributeur So wil O2-dealers een alternatief bieden voor het klassieke partnershop-model. Daartoe organiseert de onderneming vier informatiedagen. De eerste gelegenheid voor partners om kennis te maken met het concept is op 17 april op de in-house vakbeurs Channel Trends + Visions van Also in Bochum.

NT Plus, het telecommunicatiemerk van distributeur Also, zal dealers de mogelijkheden en kansen van een onafhankelijke O2-multimerkenwinkel laten zien. Met haar service- en productportfolio wil de in Soest gevestigde broadliner een alternatief bieden voor het klassieke partner shop model. Daartoe organiseert de onderneming vier informatiedagen. De eerste gelegenheid voor partners om kennis te maken met het concept is op 17 april op de eveneens in-house vakbeurs Channel Trends + Visions in Bochum. Verdere evenementen vinden plaats op 23 april in Soest, op 28 april in Osnabrück en op 6 mei in Straubing, telkens van 15 tot 17 uur. Auf den Infotagen geht es unter anderem um den Unterschied zwischen Partnershop- und Fachhandels-Format.

O2 hat im vergangenen Jahr den Mitbewerber E-Plus übernommen. Hierdoor ontstond de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland, gemeten naar het aantal klanten. “Momenteel ondergaan netwerkmarketing en het winkellandschap grote veranderingen,” zegt Lars Öhlschläger, hoofd netwerkmarketing bij Also Deutschland. Het is dan ook een spannende tijd voor gespecialiseerde detailhandelaren om “na te denken over de mogelijkheid om via distributie een onafhankelijke O2-multimerkenwinkel te exploiteren”.

Logistieke diensten, winkelinrichting en marketingondersteuning

Zo biedt O2 winkeliers verschillende diensten aan, zoals verzending namens derden of International Mobile Equipment Identity (IMEI) op aanvraag. Het voorziet ook in een modulair meubelconcept waarbij de detailhandel kan kiezen tussen twee kleuren. Het aanbod van de distributeur is erop gericht hen een flexibele logistiek te bieden en hun kapitaalinvestering zo laag mogelijk te houden. Daarnaast ondersteunt ook de partners in marketing. Door lid te worden van een O2-promotiegroep krijgen ze extra marketingondersteuning en de mogelijkheid om deel te nemen aan kwartaalbijeenkomsten met de distributeur, de netwerkexploitant en hardwarefabrikanten.

Partners kunnen zich aanmelden voor de infodagen door contact op te nemen met het Focus Sales Team van NT Plus op 0541 9143 8660.