Hoe de Vuelta 2017 live streamen

De Vuelta 2017 is de laatste grote rittenkoers van het wielerseizoen en kan worden gestreamd op SkyGo en Premium Play

Na Giro d’Italia en Tour de France is het tijd voor de Vuelta 2017. De Ronde van Spanje is de derde en laatste grote rittenkoers van het seizoen en er komen ’s werelds beste wielrenners aan de start, van Froome (kersverse winnaar van de Grande Boucle) tot Fabio Aru en Vincenzo Nibali. Wielerfans kunnen de 2017 Vuelta live streaming bekijken op SkyGo en Premium Play door verbinding te maken met Eurosport HD.

De afgelopen jaren is de Vuelta een steeds interessantere wedstrijd geworden en gevolgd door veel Italiaanse fans. De eer komt vooral toe aan Vincenzo Nibali en Fabio Aru, de twee sterkste Italiaanse wielrenners van de laatste jaren die het eindklassement van de Ronde van Spanje wisten te winnen. De Vuelta van 2017 start op 19 augustus vanuit Nîmes, Frankrijk, en eindigt op 10 september in de klassieke catwalk met aankomst in Madrid. Er zijn veel bergetappes die geschikt zijn voor klimmers, met de aankomst bergop in Andorra La Vella en Alto de Angliru, die de Italiaanse fans genoeg vermaak bieden.

De televisierechten zijn gekocht door Eurosport, omdat de RAI de Vuelta a España al enkele jaren niet meer volgt. Wie op vakantie is en de Vuelta 2017 live streaming wil volgen, kan dat doen door SkyGo en Premium Play te openen, de twee online platforms van Sky en Mediaset Premium: in de lijst van kanalen staat namelijk Eurosport HD, het officiële kanaal van de Ronde van Spanje.

Hoe de Vuelta 2017 live streaming te bekijken op SkyGO

De Vuelta van Spanje 2017 is een van de evenementen die wielerfans niet mogen missen. Bovendien staat dit jaar het beste wat de wielersport te bieden heeft aan de start: van Froome, kersvers winnaar van de Tour de France, tot Fabio Aru, de Italiaanse kampioen van 2017 en grote ster van de Grand Boucle, tot Vincenzo Nibali en Romain Bardet. Alberto Contador, die net heeft aangekondigd dat hij na de Vuelta de España met pensioen gaat, zal ook aan de start staan.

Om de Vuelta van 2017 live te volgen kun je gebruik maken van SkyGo, het online platform van Sky. De eerste stap is om in te loggen op je Sky account en vervolgens verbinding te maken met het Eurosport HD kanaal, dat de race vanaf het begin van de middag zal uitzenden.

Hoe de Vuelta 2017 live streamen op Premium Play

Mediaset Premium-abonnees kunnen de Vuelta 2017 ook live streamen door naar Premium Play te gaan. De dienst is zowel beschikbaar voor pc als op smartphones en tablets (via de app). De eerste stap is verbinding maken met Premium Play, door de lijst met kanalen scrollen en op Eurosport HD klikken.