Hoe live streaming te kijken van de 2017 MotoGP Japanse GP

Van 13 tot en met 15 oktober wordt de Japanse Grand Prix verreden op het circuit van Motegi. De race wordt live gestreamd op Sky MotoGP en Tv8

Vier Grands Prix te gaan en zestien punten te verdedigen: Marc Marquez lijkt de nummer één favoriet om de 2017 MotoGP-wereldtitel te winnen. Het Spaanse fenomeen heeft, na een moeilijk jaar, de onzekerheden van de laatste races van Ducati en Andrea Dovizioso weten uit te buiten en zijn voorsprong in het klassement weten uit te breiden.

De volgende drieluik van races zal cruciaal blijken: over drie weken is er eerst een race in Japan op het circuit van Motegi, vervolgens in Australië op Phillip Island en tenslotte in Maleisië op het circuit van Sepang. Als Marc Marquez erin slaagt ten minste twee overwinningen mee naar huis te nemen, zal de laatste Grand Prix in Valencia niet veel meer dan een parade zijn. Maar de Italiaanse rijders, te beginnen met Andrea Dovizioso en eindigend met de nog steeds herstellende Valentino Rossi, zijn bereid om op het circuit van Motegi alles op alles te zetten om een paar punten goed te maken in de wereldstand.

De 2017 MotoGP Motegi Grand Prix is ook te zien in live streaming op SkyGo, het online platform van satelliet-tv, en op de website van Tv8, de digitale zender die de free-to-air rechten op het MotoGP-wereldkampioenschap heeft verworven. De Japanse Grand Prix maakt deel uit van het pakket van races die rechtstreeks op Tv8 zullen worden uitgezonden en niet uitgesteld. Nog één mogelijkheid om de race gratis live te volgen.

MotoGP Japan 2017: tijdschema

De Grand Prix van Japan is historisch gezien geschikt voor slaapwandelaars. De vrije trainingen vinden plaats op voor de Italiaanse fans ongelegen tijden: ze beginnen op vrijdag 13 oktober met de eerste ronde van 2.55 tot 3.40 uur, terwijl voor vrije training 2 de afspraak van 7.05 tot 7.50 uur is. Zaterdag 14 oktober begint met de derde ronde van vrije training 3 van 2.55 tot 3.40 uur en gaat verder met vrije training 4 van 6.30 tot 7.00 uur. Daarna volgt de kwalificatie, verdeeld in twee ronden: de eerste begint om 7.10 uur en eindigt om 7.25 uur, terwijl de tweede ronde om 7.35 uur begint en eindigt om 7.50 uur. Voor de race op zondag 15 oktober is de afspraak om 7:00 uur.

Hoe kijk je naar de 2017 Japanse GP live streaming op SkyGo

Sky MotoGp zal als enige zender elke etappe van de 2017 Motegi Grand Prix live uitzenden. Tv 8 zal de eerste drie fasen van de vrije training niet uitzenden, maar alleen de kwalificatie en de race. Daarnaast zijn er op het satellietkanaal ook interventies vanuit de paddock met Sky’s correspondenten en deskundigen. Om de Motegi GP 2017 in live streaming te volgen, moet je naar SkyGo gaan en inloggen met je Sky-gegevens. Maak dan gewoon verbinding met het kanaal dat de race uitzendt op de hierboven aangegeven tijden. Om livestreaming van de GP van Motegi te bekijken, moet je een abonnement op het sportpakket hebben.

Hoe kijk je gratis naar de 2017 Japanse GP livestreaming op Tv8

De digitale zender zal de 2017 Japanse GP gratis livestreamen op zijn website. Er zal plaats zijn voor de kwalificatie en de race, terwijl de vrije training niet op het programma staat. Om de live-streaming van Motegi GP te volgen, log je gewoon in op de website tijdens de racetijden en wacht je tot de live-stream wordt geladen. Er is geen abonnement of registratie vereist.