Hoe live streaming van de 2017 MotoGP Australian GP te kijken

Van 20 tot en met 22 oktober is het circuit van Phillip Island gastheer van de zestiende MotoGP Grand Prix. De wedstrijd is te volgen via streaming op SkyGo en op de website van Cielo

18 punten met nog drie grands prix te gaan: dat is het gat tussen Andrea Dovizioso en Marc Marquez. De Ducati-coureur is na zijn overwinning in Motegi terug in de strijd om het wereldkampioenschap en is er alles aan gelegen om de titel van MotoGP-wereldkampioen in Italië terug te veroveren.

De volgende Grand Prix wordt verreden in Australië op het circuit van Phillip Island, één van Valentino Rossi’s favorieten, die zijn Italiaanse collega een handje zou kunnen helpen om meer punten terug te winnen met het oog op de laatste twee races. Veel zal afhangen van de weersomstandigheden: in Japan was de natte baan in het voordeel van Andrea Dovizioso, die zich vanuit de achterhoede van het veld kon herstellen en Marquez vier bochten voor het einde inhaalde. Als dezelfde omstandigheden zich in Australië herhalen, heeft Ducati nog een paar kansen om meer punten te pakken op Honda.

De MotoGP Grand Prix van Australië wordt alleen live uitgezonden op het Sky-satellietplatform, terwijl het op Cielo wordt uitgesteld. De oorzaak ligt vooral in het tijdsverschil: door het grote tijdsverschil wordt de grand prix ’s morgens vroeg uitgezonden. Om de Australische Grand Prix 2017 live te volgen kun je SkyGo gebruiken, terwijl voor de uitgestelde beschikbaar is op de site van Cielo.

Australische Grand Prix 2017: tijdschema’s

Als je een MotoGP-fan bent en geen seconde van de Phillip Island Grand Prix wilt missen, zul je heel vroeg op moeten staan. Het begint op vrijdag 20 oktober om 1:55 uur met de eerste vrije training, terwijl om 6:05 uur de afspraak is met vrije training 2. Zaterdag begint om 1:55 uur met vrije training 3 en gaat om 5:30 uur verder met de vierde vrije training. De kwalificatie begint om 18.10 uur en eindigt om 18.50 uur. De afspraak voor de race is zondag om 7.00 uur.

Hoe volg je de 2017 Grand Prix van Australië live streaming op SkyGo

Om de 2017 Grand Prix van Australië live te streamen is het enige platform dat beschikbaar is SkyGo. Via de digitale dienst van Sky kunnen gebruikers het hele raceweekend live volgen, met beelden vanuit de pits en van achter de schermen in de paddock. Om toegang te krijgen tot SkyGo is het nodig om de gegevens van uw Sky-account te gebruiken. Om de 2017 Grand Prix van Australië live te kunnen volgen, moet je verbinding maken met het Sky Sport MotoGP-kanaal tijdens het schema van de koninginnenklasse.

Hoe kun je de 2017 Grand Prix van Australië live streaming bekijken op de website van Cielo

Het digitale kanaal van Sky heeft niet de rechten om de grand prix live te laten zien vanaf het circuit Philipp Island. Fans die geen Sky-abonnement hebben, kunnen zich behelpen met uitgestelde verslaggeving op Cielo: een samenvatting van de kwalificatie wordt zaterdag om 7.35 uur uitgezonden, terwijl de uitgestelde MotoGP-race op zondag om 10.00 uur wordt uitgezonden. Om de livestreaming van de Grand Prix van Australië 2017 gratis te volgen, ga je naar de website van Cielo (geen abonnement nodig).