Ecotel en Ringcentral lanceren cloud.ucc

Pure telefonie heeft zijn langste tijd gehad. Met cloud.ucc biedt Ecotel een UCC-oplossing in samenwerking met Ringcentral. Hiermee vult de telecommunicatiegroep zijn telefonieaanbod aan met UCC-functies. De oplossing wordt via het kanaal verkocht.

De Düsseldorfse telecommunicatiegroep Ecotel introduceerde onlangs het virtuele telefoonsysteem cloud.phone. Nu kondigt het bedrijf een extra uitbreiding van zijn aanbod aan: Samen met partner Ringcentral komt cloud.ucc op de markt. Hiermee vult Ecotel zijn oorspronkelijke telefonieaanbod aan met UCC-functies van Ringcentral. De oplossing is gebaseerd op het cloudgebaseerde platform voor Unified Communication en Collaboration van Ringcentral, dat is aangevuld met het telefonieplatform van Ecotel (TNB-operatie). Naast telefonie krijgen Ecotel-klanten dus ook UCC-functies zoals messaging en videoconferencing.

Marketing via het kanaal

De UCaaS-oplossing kan onmiddellijk worden besteld als “Ringcentral en Ecotel cloud.ucc” voor zakelijke klanten in Duitsland. Configuratie en beheer worden in een zelfverzorgingsproces rechtstreeks door klanten uitgevoerd via het webgebaseerde beheerportaal.

De gezamenlijke oplossing wordt aangeboden in drie verschillende varianten, Essential, Standard en Premium. Het wordt voornamelijk via het kanaal op de markt gebracht. Verkooppartners ontvangen commissiebetalingen op afsluiten en airtime (lifetime), zowel voor de RingCentral-licenties als voor de Ecotel-telefonietarieven.