Vinci neemt Fritz & Macziol Group over

Royal Imtech, de moedermaatschappij van Fritz & Macziol (FuM), moet haar schulden afbetalen. Daarom heeft het de in Ulm gevestigde IT-dienstverlener aan Vinci verkocht. De FuM-directie ziet hierin kansen, omdat het Axians Network als grote zus krijgt.

Directeur Oliver Schallhorn van FuM schatte vorige week maandag nog in dat de nieuwe eigenaar van Fritz & Macziol waarschijnlijk in september of oktober bekend zou worden gemaakt. Maar het ging veel sneller: vandaag verklaarde het Franse conglomeraat Vinci dat het de ICT-divisie van Imtech had gekocht.

Hiermee verwierf de groep ook alle aandelen in de in Ulm gevestigde IT-dienstverlener Fritz & Macziol. Naast Fritz & Macziol, Software und Computervertrieb GmbH en Infoma Software Consulting GmbH omvat de groep ook Fritz & Macziol Asia Inc. in Manilla, en IT&T AG in Rotkreuz. Zoals Oliver Schallhorn in een interview met IT-BUSINESS al aangaf, richt de nieuwe eigenaar zich op de identiteit en onafhankelijkheid van de afzonderlijke organisaties.

In Duitsland zal de in Ulm gevestigde groep rapporteren aan Vinci-dochter Vinci Energies. Vinci Energies heeft ongeveer 65.000 mensen in dienst en behaalde in 2013 een EBITDA-omzet van 536 miljoen euro.

Axians als zuster

“Wij zijn zeer verheugd dat het verkoopproces van Imtech ICT tot dit zeer positieve resultaat heeft geleid. Onder de nieuwe paraplu zien wij uitstekende mogelijkheden om het succesverhaal van FuM op de lange termijn voort te zetten”, zo luidt het eerste oordeel van Heribert Fritz, CEO van de Fritz & Macziol Group. Axians Networks und Solutions GmbH behoort ook tot Vinci Energies. Als Cisco Gold Partner is Axians een ideale aanvulling op het portfolio van het bedrijf uit Ulm.

Over Vinci

Vinci is een van ’s werelds grootste bouw- en infrastructuurconcessiegroepen, met bijna 190.000 werknemers in 100 landen en een omzet van meer dan 40 miljard euro. Het conglomeraat heeft zijn ontwikkeling altijd gebaseerd op het strategische model van een geïntegreerde bouw- en concessieonderneming, alsook op een gedecentraliseerd managementconcept dat de prestaties van de afzonderlijke ondernemingen van de groep bevordert. Vinci is al 25 jaar actief op de Duitse markt, waarbij de afzonderlijke dochterondernemingen van de groep voornamelijk extern actief zijn onder hun vroegere gerenommeerde merknamen.

Vinci Energies is actief via vier business units: Industrie, diensten, infrastructuur en telecommunicatie. Met 250 business units en 9.100 werknemers is Vinci Energies in Duitsland aanwezig met verschillende bedrijven, waarvan de totale omzet in 2013 1,7 miljard euro bedroeg. De nadruk ligt op industriële diensten, IT-netwerkoplossingen en brandbeveiligingsoplossingen. Bovendien is het bedrijf naar eigen zeggen een van de toonaangevende dienstverleners voor warmte- en koude-isolatie, preventieve brandbeveiliging en geluidsisolatie. Naast Axians behoren ook de bedrijven Graniou en GA Datentechnik tot Vinci Energies Deutschland.