Cyberobics app features en functies

Voor degenen die in vorm willen blijven door elke dag thuis te trainen, is Cyberobics een gratis fitness app: hier is wat het is en hoe het werkt

Geconfronteerd met de sluiting van fitnesscentra, hebben mensen op twee verschillende manieren gereageerd: er zijn degenen die het hebben opgegeven met de gedachte “de zomer is nog ver weg” en degenen die hun dagelijkse dosis fitness gewoon niet willen opgeven. En het is precies op deze tweede categorie mensen dat Cyberobics is gericht, een volledig gratis applicatie, beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen, waarmee u kunt trainen en fit blijven in het comfort van uw eigen huis, zonder de noodzaak om dure apparatuur aan te schaffen.

Wat is Cyberobics

Wat is Cyberobics? Simpel! Het is een downloadbare applicatie die op elk toestel kan worden gebruikt en gebruikers in staat stelt te trainen waar en wanneer zij willen, zonder naar de sportschool te hoeven gaan. Thuis fitnessen dus, zonder dat u zich hoeft te verplaatsen en kostbare tijd verliest gedurende de dag. Voor de sceptici die Cyberonics zien als de zoveelste kloon van de duizenden applicaties die gewijd zijn aan thuisfitness: u moet nog maar eens goed nadenken! Cyberobics is in feite de applicatie van de beroemde sportschoolketen McFIT, de favoriet van sterren over de hele wereld. De toepassing, die al door sportschoolleden wordt gebruikt tijdens hun trainingssessies, is in een moeilijke tijd als de pandemie van het coronavirus gratis toegankelijk gemaakt voor iedereen die de behoefte voelt om fit te blijven door beproefde professionele methoden te volgen.

Maar McFIT wil zijn gebruikers met Cyberobics niet alleen lichamelijk, maar ook psychologisch ondersteunen. Vito Scavo, CEO van McFIT Italië, benadrukt hoe belangrijk het in zo’n moeilijke tijd is om fysieke training te gebruiken om stabiliteit en psychofysiek welzijn te bereiken en te behouden: “We zijn erg getroffen door de huidige situatie in Italië. Iedereen die gezond is en geen ziektesymptomen vertoont, kan even uitrusten en zich onderdompelen in een andere wereld via deze spectaculaire online-trainingssessies”. De boodschap die zij aan haar leden wil overbrengen is er een van verbondenheid en motivatie om je niet door de dingen te laten meeslepen, veerkrachtig te zijn en voor jezelf te blijven zorgen, zowel lichamelijk als psychisch.

De aangeboden workouts

De aangeboden cursussen en workouts, die van 10 tot 50 minuten duren, zijn allemaal ontworpen door professionele personal trainers om in alle veiligheid maximale resultaten te boeken. De Cyberobics-workouts, het resultaat van jarenlang onderzoek en veldwerk, zijn zo inclusief mogelijk ontworpen: ze zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, ze passen zich aan uw trainingsniveau aan, ze kunnen worden gedaan waar u wilt, wanneer u wilt, ze duren zo lang als u wilt en ze voldoen aan veel van uw behoeften.

Er zijn momenteel meer dan 100 on-demand videocursussen op de Cyberobics-app, waaronder Burn om vet te verbranden, SixPack om aan je buik te werken, Strong om fysieke kracht op te bouwen, en 70 live cursussen van de beste personal trainers die er zijn. Als u een live-sessie hebt gemist die u echt had willen bijwonen, hoeft u zich geen zorgen te maken: de live-sessies worden een week lang bewaard.

Maar dat is nog niet alles: om het voor leden gemakkelijker en aantrekkelijker te maken om in beweging te komen en de cursussen bij te wonen, vinden deze plaats tegen de achtergrond van adembenemende exotische locaties, zodat gebruikers even kunnen ontsnappen uit het comfort van hun eigen huis. En om het nog echter te maken? Gebruik Cyberobics op uw Smart TV voor een meeslepende fitnesservaring.

Hoe aanmelden en trainen

Zoals hierboven vermeld, is de app gratis beschikbaar gesteld om de sedentaire levensstijl tegen te gaan die is veroorzaakt door de gedwongen quarantaine tijdens de pandemie van het coronavirus. Om van de dienst gebruik te maken, hoeft u alleen maar naar de digitale winkel van uw smartphone te gaan, de app te downloaden en deze te installeren. Zodra de app is geopend, wordt u gevraagd om u aan te melden: het enige wat u nodig hebt, is een geldig e-mailadres en een wachtwoord.

Als u vervolgens al uw parameters in uw persoonlijke profiel hebt ingevoerd, bent u klaar om met succes en gemotiveerd aan uw persoonlijke remise en forme te beginnen. Hoe werkt Cyberobics? Het is echt eenvoudig en intuïtief: op het hoofdscherm vindt u een groot aantal vooraf opgenomen video’s met verschillende doelstellingen die u alleen maar hoeft uit te voeren. Onderaan het menu vindt u de rubriek live-lessen: hier beginnen op vaste tijdstippen de live-workouts en kunt u eraan deelnemen.