De kleinste mobiele telefoon ter wereld komt naar Duitsland

De kleinste mobiele telefoon ter wereld is de Zanco Tiny T1, aldus fabrikant Zini Mobiles. Na wat aanloopproblemen is het mini-mobieltje van slechts 46,7 x 21 x 12 millimeter nu verkrijgbaar in Duitsland.

Nauwelijks groter dan een gummetje is de Zanco Tiny T1. Met zijn afmetingen van 46,7 x 21 x 12 millimeter is het de kleinste bestaande mobiele telefoon op de markt, volgens de fabrikant Zini Mobiles. Ondanks dit kleine formaat en het lage gewicht van slechts 13 gram, is de mini-mobiele telefoon naar verluidt volledig functioneel en bruikbaar.

Het OLED-scherm heeft een resolutie van 64 x 32 pixels. Het numerieke toetsenbord is zelfs geschikt voor het schrijven van berichten – met als enige voorwaarde zo klein mogelijke vingers.

De ingebouwde batterij van 200 mAh wordt opgeladen via een microUSB-kabel. Als de batterij is opgeladen, zou deze de telefoon drie dagen in standby-modus en tot drie uur ononderbroken gesprekstijd moeten leveren.

De Zanco Tiny T1 is ook geschikt voor Bluetooth en heeft quad-band en een nano-SIM-kaartslot. Er kan een koordje aan worden bevestigd om de telefoon gemakkelijker mee te nemen.

De telefoon is niet nieuw op de markt. De verkoop in Duitsland liep echter vertraging op door geschillen tussen de fabrikant en de marketeer. Vanaf nu is ’s werelds kleinste mobiele telefoon, samen met andere ongewone Zanco producten, in het zwart verkrijgbaar bij de distributeur Hotphone.