Fritz & Macziol neemt BMS Systems IT Solution over

Het systeemhuis Fritz & Macziol breidt zijn IBM-softwaredivisie uit met de overname van het softwarehuis BMS Systems IT Solution. De onderneming is met terugwerkende kracht tot 1 april als 100%-dochter in de Imtech Groep geïntegreerd.

Voor Fritz & Macziol was de aankoop van BMS Systems IT Solution strategisch waardevol, omdat beide ondernemingen al vele jaren als IBM Software Solution Centres (BPSSC) op de markt opereren. De IBM Premier Partner BMS, die zich richt op de middleware business, is als 100% dochteronderneming van Fritz & Macziol toegetreden tot de Imtech Group. De onderneming zal haar activiteiten voortzetten onder haar vorige naam. Het management van BMS, met Stefan Gierl als algemeen directeur, zal ongewijzigd worden voortgezet. Meisje zal ook het algemeen beheer van de IBM-softwareactiviteiten bij Fritz & Macziol op zich nemen als gemachtigd ondertekenaar.

Voor Oliver Schallhorn, Managing Director bij Fritz & Macziol, vullen de twee bedrijven elkaar perfect aan. “Zowel qua werkwijze als qua menselijke kant begrijpen we elkaar heel goed,” legt Schallhorn uit. “Voor de uitbreiding van onze IBM-softwareactiviteiten beschikken wij nu over een maximum aan extra competentie. Tegelijkertijd houden we als onderdeel van de Imtech Group rekening met de concernstrategie om op lange termijn een leidende positie in Europa in te nemen”, vervolgt hij. BMS versterkt het systeemhuis met een team van 30 verkoop- en adviesmedewerkers.

Gierl ziet ook mogelijkheden in de synergie: “Met de toevoeging van IBM System x/i/p/z en opslagoplossingen op het gebied van infrastructuur aan het portfolio van Fritz & Macziol kunnen we onze bestaande klanten nu de uitstekende mogelijkheid bieden om individuele en behoeftegerichte IT-oplossingen te realiseren vanuit één enkele bron.”