Samen verder

Corel kondigt een nieuw partnerprogramma aan waarmee het bedrijf zijn channelpartners beter wil ondersteunen, onder andere met een nieuw ontworpen partnerportal. Een van de aandachtspunten is de verkoop van Mindmanager.

Corel heeft zijn productportfolio de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. Naast de grafische programma’s en de Wordperfect Office suite waarmee het bedrijf groot is geworden, kwamen er andere producten bij door overnames van andere softwareproducenten, zoals Mindmap in 2016 en Parallels in 2018. Volgens het bedrijf met de ballon in zijn logo is daardoor ook het aantal verkooppartners gegroeid. Een vernieuwd partnerprogramma is ontworpen om hen te helpen.

Andrea Johnston, chief revenue officer van Corel, zegt: “Partners zijn een essentieel onderdeel van de activiteiten van Corel. Dit nieuwe programma is speciaal ontworpen om onze kanaalpartners in staat te stellen nieuwe inkomstenstromen te ontwikkelen en nieuwe klanten te werven – allemaal met als doel hun winstgevendheid te verbeteren en hun groei te versnellen.”

Het vernieuwde partnerprogramma is ontworpen om gemakkelijker toegang te bieden tot verkoop- en marketingmiddelen. Voor verkooptraining biedt het partnerprogramma een breed scala aan on-demand video tutorials en webinars, die ook kunnen worden gebruikt ter voorbereiding op verkoop- en technische certificeringen. Daarnaast is er ondersteuning voor klantenvergaderingen, proof of concepts (POC), proeven en demonstraties. Bovendien heeft Corel vorig jaar een afsluitend registratieprogramma ingevoerd. Partners die deelnemen aan de distributie van de Mindmanger mindmapping software zijn nu ook opgenomen in het nieuwe Corel partnerprogramma. Verwacht wordt dat zij hoge winstmarges zullen behalen.

Nieuwe, gelaagde programmastructuur

Het nieuwe partnerprogramma wordt onderverdeeld in de niveaus Silver, Gold en Platinum. Alle partners krijgen via het partnerprogramma toegang tot onlinetools en -hulpbronnen. Gold-partners met de juiste certificeringen zullen ook in aanmerking komen voor NFR-licenties, zullen worden uitgesloten van de partnergidsen op de Corel-websites en zullen reclamevergoedingen kunnen aanvragen. Zij krijgen ook een accountmanager toegewezen.

Langetermijnpartners die het hoogste Platinum-niveau bereiken, verplichten zich tot hogere omzetdoelstellingen. Zij krijgen voorrang in de partnerlijst en kunnen deelnemen aan de uitwisseling van leads.