Hoe live streaming van de Grand Prix van Monaco te bekijken

Formule 1 maakt een stop in Monaco en gebruikers kunnen gratis streaming kijken naar de vrije training, de kwalificatie en de race. Dit is hoe

Het meest glamoureuze evenement van het jaar voor het Formule 1-circus is aangebroken: dit is de week van de Grand Prix van Monaco. In de nauwe straten van Monte Carlo zijn alleen de grootste Formule 1-coureurs erin geslaagd de overwinning naar huis te halen. En voor wie wil, is de Grand Prix van Monaco van 2017 ook live te volgen via streaming op SkyGo en Rai Play.

Montecarlo maakt zich op voor een van de meest onzekere races van de afgelopen jaren. De dominantie van Mercedes is uitgedaagd door het geweldige winterwerk van Ferrari en Vettel arriveert bij de Grand Prix van Monaco als de koploper. Het raceweekend begint op donderdag met de eerste twee vrije trainingen, terwijl de vrijdag zoals gewoonlijk in het teken zal staan van de glamoureuze evenementen van het Prinsdom. Zaterdagochtend is het de beurt aan de derde vrije training en dan om 14:00 uur allemaal de baan op op zoek naar pole position (die in de Grand Prix van Monaco bijna net zoveel waard is als een overwinning). Voor de race is de afspraak op zondag om 14.00 uur.

Van de vrije training tot en met de race zal het mogelijk zijn om de Grand Prix van Monaco 2017 live te volgen via streaming. Zowel Rai als de satellietzender Sky Sport F1 zullen het hele raceweekend gratis streamen op hun onlineplatforms. Het enige wat u hoeft te doen is de tijden te achterhalen en verbinding te maken met uw mobiele apparaat.

Hoe kijkt u naar de Grand Prix van Monaco 2017 gratis streaming

Voor Formule 1-fans is de afspraak om de eerste vrije training van de Grand Prix van Monaco live te streamen op donderdag om 11:00 uur. De tweede vrije training is ook op donderdag, maar begint om 14.00 uur. Hetzelfde tijdstip geldt voor de kwalificatie van zaterdag en de race van zondag.

Al wie de Grand Prix van Monte Carlo live wil volgen, heeft twee opties: SkyGo en RaiPlay. Abonnees van satelliettelevisie kunnen toegang krijgen tot het online platform, inloggen met hun inloggegevens en een keuze maken uit de Sky Sport F1-zenderlijst. Naast de vrije training, de kwalificatie en de race, zal het ook mogelijk zijn om live verslag uit te zenden vanuit Monaco. Om de Sky Sport F1-streaming te kunnen zien, heb je een abonnement op het Sport-pakket nodig.

RiAI zal de Formule 1-race ook live uitzenden en zijn abonnees livestreaming van de Grand Prix aanbieden. Maar in vergelijking met Sky zullen gebruikers van het ene kanaal naar het andere moeten “springen”. Om de Grand Prix van Monaco via gratis streaming te volgen, moet u verbinding maken met het RaiPlay-platform en het kanaal selecteren dat bij de dag past. De vrije training wordt uitgezonden op Rai Sport 1 en 2, terwijl de kwalificatie te zien is op Rai 2. Voor de race moet je echter afstemmen op Rai 1. Alle kanalen zijn gratis beschikbaar op het Rai Play-platform.