Hoe te kijken naar Formule 1 2018 live streaming

Het wereldkampioenschap Formule 1 2018 begint op 25 maart. De uitdaging zal opnieuw gaan tussen Ferrari en Mercedes. Zo kun je het volgen via streaming

De Formule 1 is klaar om de motoren weer aan te zwengelen: het wereldkampioenschap 2018 gaat op 25 maart van start op het stratencircuit van Melbourne. Een acht maanden durende reis (de laatste race wordt op 25 november in Abu Dhabi verreden) waarbij de tien teams het op 21 verschillende circuits tegen elkaar zullen opnemen (dit jaar is er de terugkeer van de Franse GP op het circuit Paul Ricard)

De wintertests hebben niet veel precieze aanwijzingen opgeleverd, maar het lijkt erop dat voor de eindoverwinning de favoriete teams steeds dezelfde zijn: Mercedes, Ferrari en Red Bull. Het team van de zilveren pijl lijkt de problemen die het begin vorig jaar teisterden te hebben opgelost en zal opnieuw de favoriet zijn voor de eindzege: Hamilton is klaar om voor zijn vijfde rijderstitel te gaan. Maar hij zal het moeten opnemen tegen Sebastian Vettel, die meer dan tien jaar na zijn laatste overwinning klaar is om de wereldtitel voor coureurs terug te brengen naar Maranello, en Max Verstappen, die wordt opgeroepen om de ultieme kwaliteitssprong te maken.

Het Formule 1-wereldkampioenschap van 2018 wordt de eerste waarin Liberty Media, het Amerikaanse bedrijf dat de meerderheid van de aandelen van Bernie Ecclestone heeft gekocht, op de brug staat. De nieuwe Amerikaanse eigenaar brengt langzaam veranderingen, te beginnen met de nieuwe racetijden in Europa: de start zal niet langer om 14.00 uur zijn, maar om 15.10 uur, om het product aantrekkelijker te maken voor de Amerikaanse en Aziatische markten.

Waar te kijken Formule 1 2018

De televisierechten van het Formule 1-wereldkampioenschap 2018 zijn verworven door Sky, dat alle 21 Grand Prix live zal uitzenden op het Sky Sport F1-kanaal. De satellietzender heeft een deel van de rechten verkocht aan TV8, een free-to-air digitaal terrestrisch kanaal dat ook eigendom is van Sky. TV8 zal vier Grand Prix live kunnen uitzenden (GP van Italië, GP van de VS, GP van Mexico, GP van Brazilië) en de overige zeventien in uitgesteld stadium. De RAI, die tot vorig jaar een deel van de rechten van Sky had overgenomen, zal dit jaar alleen de GP van Italië live uitzenden, omdat het een evenement is dat het waard is om via de publieke omroep te worden uitgezonden.

Zowel op SkyGo, het online platform van Sky, als op de website van TV8 zal het mogelijk zijn om de Formule 1 van 2018 live te volgen. Het enige wat je hoeft te doen is toegang krijgen tot de twee diensten en afstemmen op het kanaal tijdens de racetijden.

Formule 1 2018: racetijden

De eerste revolutie die Liberty Media heeft gebracht in de wereld van de Formule 1 is de starttijd van de Europese Grand Prix: niet langer om 14.00 uur, maar om 15.10 uur om het product te kunnen verkopen op het Amerikaanse continent. De kwalificatietijd is ook met een uur verschoven: van 14.00 uur naar 15.00 uur. Voor de Italiaanse fans zijn de enige kritieke punten de Grand Prix die aan de andere kant van de wereld worden gehouden: om de Grand Prix van Australië en Japan te zien moet men om zeven uur ’s morgens opstaan, terwijl men voor de Grand Prix van China om acht uur ’s morgens op moet staan. De races op het Amerikaanse continent beginnen om 20:10 uur (Italiaanse tijd), met uitzondering van de GP van Brazilië, die om 19:10 uur begint.

Hoe kijk ik Formule 1 live streaming op SkyGo

Het referentiekanaal om Formule 1 2018 te kijken is Sky Sport F1 HD. De satelliet-tv heeft de rechten verworven om alle eenentwintig grand prix van het Formule 1-wereldkampioenschap 2018 live uit te zenden. Naast de race zendt de satellietzender ook vrije trainingen en kwalificaties uit, met uitgebreide verslagen vanuit de pits. Voor wie de grand prix niet thuis op de bank kan volgen, is er de mogelijkheid om Formule 1 2018 live te streamen op SkyGo. Via het online platform van Sky kun je alle grand prix rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet volgen. Om de Formule 1 live streaming op SkyGo te volgen, moet u toegang krijgen tot het platform met de gegevens van uw Sky-account en afstemmen op het Sky Sport F1-kanaal tijdens het tijdstip van de races. Je moet wel een abonnement op het sportpakket hebben.

Hoe kijk je Formule 1 live streaming op TV8

De website van TV8 is de enige manier om gratis naar Formule 1 live streaming te kijken. Het digitale kanaal zal vier grand prix live uitzenden en de overige zeventien uitgesteld, maar ze zullen allemaal beschikbaar zijn in live streaming op de website. Om de Formule 1 Grand Prix live te volgen op de website van TV8, logt u gewoon in op de website tijdens de race-uren (voor uitgestelde uitzendingen moet u de tijden controleren in de tv-gids). Een abonnement of registratie is niet nodig.

Hoe kijk je Formule 1 live streaming op RaiPlay

Rai zendt alleen de Grand Prix van Italië uit. Staats-tv is er niet in geslaagd een akkoord te bereiken met Sky om de tv-rechten voor het uitzenden van het wereldkampioenschap Formule 1 van 2018 in ieder geval op uitgestelde basis te verwerven. De Grand Prix van Italië zal ook gratis live kunnen worden gestreamd op het RaiPlay-platform en daarvoor is geen registratie nodig: u hoeft alleen maar af te stemmen op het kanaal dat de Grand Prix zal uitzenden (vrijwel zeker Rai1) om 15:10 uur, het tijdstip waarop de GP van Italië van start gaat.