Hoe te kijken naar MotoGP 2018 live streaming

Met de Grand Prix van Qatar op 18 maart begint het MotoGP-kampioenschap van 2018 en eindigt het op 18 november in Spanje. Hier is hoe je het live kunt volgen

Na Superbike begint ook de MotoGP weer. Nu 2017 voorbij is en Marc Marquez (opnieuw) heeft gewonnen, begint 2018 opnieuw in Qatar, op het circuit van Losail, waar de MotoGP al een paar jaar wordt ingehuldigd. Er zullen in totaal 22 Grand Prix worden verreden en voor het eerst zal de race worden verreden in Thailand op het nieuwe Buriram International Circuit.

Italiaanse fans krijgen twee mogelijkheden om de MotoGP live te zien: op 3 juni op Mugello tijdens de Italiaanse Grand Prix en op 9 september op Misano tijdens de Grand Prix van San Marino. Alle andere races zullen live op Sky-televisie te volgen zijn. Ook voor 2018 heeft de satelliettelevisie de televisierechten van de MotoGP verworven en zal zij deze exclusief live uitzenden op haar kanalen. Van de 22 Grand Prix zullen er acht ook live worden uitgezonden op TV8, het digitale kanaal van Sky. Alle anderen zullen worden uitgezonden op TV8. Wie thuis niet comfortabel op de bank kan zitten, kan het 2018 MotoGP-wereldkampioenschap live streaming volgen: hier lees je hoe.

MotoGP 2018: de rijders in de race

Marc Marquez is opnieuw de favoriet om de 2018 MotoGP-titel te winnen. De Spaanse rijder heeft laten zien dat hij de sterkste is, zelfs toen de motor niet op zijn best was. De tests aan het begin van het jaar gaven geen grote aanwijzingen en de motoren lijken gelijkwaardig te zijn: het wordt een zeer interessant jaar. Andrea Dovizioso is, na vorig jaar te hebben geproefd van het idee om wereldkampioen te worden, nog meer overtuigd teruggekeerd. En met een motor die verbeterd is ten opzichte van vorig jaar. De Emiliaanse rijder is klaar om de aanval te openen op de MotoGP van 2018, hopend op een valse stap van de tegenstanders. Onder de troonpretendenten kunnen we Valentino Rossi niet onvermeld laten, die zopas voor nog eens twee jaar bij Yamaha verlengde om op zoek te gaan naar het laatste wereldkampioenschap uit zijn carrière. De 2018 Yamaha lijkt echter niet onder de beste omstandigheden geboren te zijn en beide officiële rijders hebben verschillende problemen gemeld. In totaal staan er 5 Italiaanse rijders op de MotoGP-grid van 2018: naast de eerder genoemde Dovizioso en Rossi ook Iannone, Petrucci en Morbidelli, kersvers winnaar van de Moto2-race die hem de sprong in categorie opleverde.

MotoGP 2018: Grand Prix en schema’s

Zoals gezegd zijn er in totaal 22 Grand Prix voor het seizoen 2018. Het wordt een echte wereldreis: beginnen in Qatar en dan naar het Amerikaanse continent om op 6 mei in Europa aan te komen met de Grand Prix van Spanje. In oktober vliegen we naar Azië en Oceanië voor 4 Grand Prix die hoogstwaarschijnlijk het wereldkampioenschap zullen beslissen. En het eindigt op 18 november met de Grand Prix van Valencia. De tijden van de Grand Prix variëren naar gelang van de geografische ligging. De wedstrijden in Europa beginnen om 14.00 uur, terwijl de start in Azië tussen 7.00 en 8.00 uur Italiaanse tijd valt. De Grand Prix van Qatar wordt ’s avonds verreden en de start is om 20.00 uur, terwijl de Grand Prix van Argentinië en de VS om 21.00 uur beginnen.

Hoe kun je de MotoGP 2018 livestreaming volgen op SkyGo

Sky Sport MotoGP zendt alle 22 Grand Prix van het MotoGP-wereldkampioenschap 2018 live uit. De satelliet TV heeft de exclusieve televisierechten verworven en zal alle raceweekends kunnen uitzenden: vrije training, kwalificatie en de race. Voor fans die de MotoGP niet op hun thuistelevisie kunnen bekijken, is er de mogelijkheid om de MotoGP 2018 live te volgen via het SkyGo-platform. Er is geen verschil met het satellietkanaal: alle Grand Prix zullen zonder enige beperking te zien zijn. Om de livestreaming van de MotoGP op SkyGo te kunnen bekijken, moet u met uw Sky-account toegang krijgen tot het onlineplatform en tijdens de racetijden verbinding maken met het Sky Sport MotoGP-kanaal. Je moet wel een abonnement op het Sport-pakket hebben.

Hoe kijk je gratis live streaming MotoGP 2018 op TV8

Een deel van de televisierechten is overgenomen door TV8, het digitale etherkanaal van Sky. TV8 zal maar liefst acht Grand Prix live kunnen uitzenden, terwijl de overige 14 op een vertraagde basis zullen worden uitgezonden. De eerste Grand Prix die rechtstreeks wordt uitgezonden is die van Argentinië, gevolgd door de GP van Amerika (22 april), de GP van Italië (3 juni), de GP van Catalunya (17 juni), de GP van Tsjechië (5 augustus), de GP van Oostenrijk (12 augustus), de GP van San Marino (9 september), terwijl de laatste race die rechtstreeks wordt uitgezonden die in de Valenciaanse Gemeenschap (18 november) is, de laatste race van het seizoen. Dankzij TV8 zal het mogelijk zijn om de 2018 MotoGP World Championship live streaming gratis rechtstreeks op de website van de tv-zender te volgen. U hoeft geen abonnement te nemen of u te registreren, u hoeft alleen maar in te loggen op de website van TV8 en de streaming van het kanaal te starten tijdens de Grand Prix. De website van TV8 is de enige manier om gratis naar MotoGP 2018 live streaming te kijken.