DAZN, een gratis maand voor alle klanten: hoe te krijgen

DAZN biedt een gratis maand aan al zijn directe klanten: om de promotie te activeren moet u een eenvoudige procedure volgen. Dit is hoe

SDAZN lanceert, net als Sky en andere videostreamingdiensten, een eigen initiatief om dit specifieke moment in Italië aan te pakken. Het videostreamingplatform biedt al zijn klanten een gratis maandabonnement aan: het initiatief is de afgelopen dagen van start gegaan en alle abonnees zullen in de komende uren worden benaderd.

Dit is echter niet de enige actie van DAZN. Om het tekort aan sportevenementen op te vangen (de kampioenschappen van de Serie A en Serie B liggen stil, net als alle grote Europese competities, evenals MotoGP, wielrennen en tennis, die allemaal zijn opgenomen in het schema van de online-zender), heeft DAZN besloten om twee nieuwe programma’s te lanceren en haar klanten een selectie van de beste wedstrijden van de afgelopen jaren aan te bieden. Een strategie die al door andere sportzenders is toegepast en die zijn vruchten afwerpt: in gecompliceerde tijden moet je jezelf opnieuw uitvinden om nieuwe inhoud aan te bieden aan miljoenen mensen die gedwongen zijn binnen te blijven.

Om de gratis maand DAZN te krijgen, hoeft u alleen maar de procedure te volgen die wordt beschreven in de e-mail die momenteel bij de abonnees binnenkomt.

Hoe activeer je je gratis maand DAZN

Een gratis maand voor alle abonnees is het initiatief van DAZN om de periode zonder sportevenementen als gevolg van de Covid-19 pandemie op te vangen. Het on-demand platform stuurt een e-mail naar al zijn abonnees met de te volgen stappen om de 30 dagen gratis te krijgen. Open daartoe de link naar de pagina in de e-mail en voer de toegangscodes in. Je hebt tot 4 mei om dit te doen.

Op dit moment moet je je e-mailadres invoeren waarmee je je hebt geabonneerd op DAZN en binnen 48 uur ontvang je een code om de gratis maand te krijgen. De code is geldig tot 30 april 2021. Het initiatief is alleen voorbehouden aan directe DAZN-klanten en niet aan degenen die gebruik maken van de Sky-promotie.

DAZN, twee nieuwe formats online beschikbaar

Met de Serie A in stilstand, basketbal, MotoGP, tennis en wielrennen voor onbepaalde tijd stilgelegd, is het aanbod van sportcontent vrijwel nihil. Daarom heeft DAZN twee nieuwe formats gelanceerd die de abonnees van het platform elke dag begeleiden.

DAZN Calling is een programma dat wordt gepresenteerd door het belangrijkste gezicht van het bedrijf: Diletta Leotta. De journalist interviewt de belangrijkste gezichten van de Italiaanse sport via videoconferentie: van Gianmarco Pozzecco tot Francesco Totti, Manuel Bortuzzo en Alex Zanardi.

DAZN Homeworks daarentegen vertelt het verhaal van het dagelijks leven van spelers en sporters tijdens deze quarantaine-periode. Elke dag een nieuwe video met trainingen en beelden uit het dagelijks leven.

Hoe DAZN te activeren na 30 april

Na april 2020 is het aanbod van een gratis maand niet meer geldig. Het is echter nog steeds mogelijk om een DAZN abonnement te activeren na het raadplegen van de laatste aanbiedingen op de officiële website van het platform. Het standaardabonnement omvat de mogelijkheid om DAZN-content met 2 apparaten tegelijk te bekijken (en tot 6 apparaten aan te sluiten). De gebruiker kan het abonnement te allen tijde opzeggen indien hij dat wenst.