De beste Android-toetsenborden voor GIF- en emoji-liefhebbers

Emoji maken onze berichten grappig, hier zijn de beste Android-toetsenborden om de grappigste te vinden en ze met je vrienden te delen

In 1999, toen Shigeta Kurita emoji creëerde, hadden maar weinig mensen verwacht dat het zo’n succes zou worden.

Nu zijn er boeken en video’s die uitleggen hoe deze gezichtjes de manier waarop we communiceren hebben veranderd.

Er is een emoji voor elke stemming: verdrietig als er iets ergs gebeurt, glimlachen als we blij zijn.

Moticons zijn echter niet meer genoeg om onze gevoelens en ideeën uit te drukken: de volgende stap zijn GIF’s. Met GIF’s, die nu in alle instant messaging-applicaties zitten, kun je je gesprekken met je vrienden verrijken met filmpjes uit films of tv-series. Vergeleken met emoticons zijn ze rijk aan betekenis en vereenvoudigen ze de communicatie tussen twee vrienden. Facebook Messenger integreert emoticons en GIF’s rechtstreeks in de applicatie, terwijl je om ze te gebruiken in andere instant messaging-diensten Android-toetsenborden moet downloaden die speciaal zijn ontworpen voor emoji.

Kika Emoji Kayboard

Laten we beginnen met een van de meest beroemde: Kika Emoji Keyboard. Dit is een app met een toetsenbord waar je steeds nieuwe emoji kunt downloaden. De verschillende smilies zullen worden onderverdeeld in een reeks pakketten, ingedeeld volgens thema. Elk van deze pakketten kan gratis worden gedownload, hoewel er geen gebrek is aan advertenties. Dezelfde functie kan ook worden gebruikt om geanimeerde GIF’s te downloaden en te zoeken. Er is ook ondersteuning voor delen via populaire platforms zoals Hangouts en Facebook Messenger. Om tijdrovend zoeken te voorkomen, zijn er ook automatische suggesties om de meest gebruikte emoji te ontdekken.

GO Keyboard

Go Keyboard biedt een goede collectie emoji die u kunt downloaden. Helaas is er echter geen ondersteuning voor geanimeerde GIF’s. Dit wordt gedeeltelijk goedgemaakt door de aanwezigheid van diverse stickers die u kunt maken en delen. Go Keyboard ondersteunt meer dan 30 verschillende talen.

TouchPal Emoji Keyboard

Geprezen als een van de beste apps van 2015, biedt TouchPal Emoji Keyboard een overvloed aan emoji om te gebruiken binnen gesprekken. Er is echter geen ondersteuning voor GIF’s. De app ondersteunt meer dan 150 verschillende talen. Helaas is er geen tekort aan advertenties, soms zelfs een beetje invasief.

Minuum Keyboard

Het Minuum-toetsenbord biedt een aantal interessante functies naast de klassieke emoji en GIF-pakketten.

GIF-toetsenbord

Dit is een toetsenbord zonder franje, geen thema’s, geen achtergronden, geen nutteloze functies. Een eenvoudig toetsenbord met honderden emoji. Het ondersteunt ook geanimeerde GIF’s en heeft een hele reeks stickers die we in onze gesprekken kunnen gebruiken.