Beste Android emulators voor PC

Elke applicatie is ontworpen om te werken met een besturingssysteem, zoals Windows of macOS voor de PC, of Android of iOS voor mobiele apparaten. Tegelijkertijd is het mogelijk om van uw PC een smartphone te maken, met behulp van speciale programma’s waarmee u de mobiele wereld naar uw desktop kunt brengen. Laten we eens kijken wat de beste Android-emulators voor pc zijn, met de populairste software voor deze functie die compatibel is met Windows-pc’s en Macs.

Android-emulators: wat ze zijn en hoe ze werken

Android-emulators zijn computerplatforms, programma’s waarmee je de ervaring van Google’s besturingssysteem op je pc kunt repliceren. Android is in feite een open source-project, zodat de code voor iedereen toegankelijk is en naar believen kan worden gebruikt of gewijzigd. Dit is wat bedrijven als Huawei doen met hun aangepaste versies van Android in de EMUI-editie.

Om dit mobiele OS op uw pc te gebruiken, moet u software installeren, een programma waarmee u alle functies van Android in de virtuele machine kunt simuleren. Met sommige systemen kunt u Android-toepassingen op uw pc gebruiken, met compatibele oplossingen voor Windows- en Mac-computers, zodat u bijvoorbeeld smartphonegames op uw pc kunt spelen.

U kunt ook toepassingen rechtstreeks downloaden van de officiële Play Store, zodat u ze op uw pc kunt gebruiken alsof het desktopprogramma’s zijn. Andere software is gericht op programmeurs, aangezien u hiermee rechtstreeks vanaf uw pc toepassingen en programma’s voor mobiele apparaten kunt ontwikkelen, bugtests kunt uitvoeren en hulpprogramma’s kunt maken voor het mobiele besturingssysteem van Google. In deze gids hebben we de beste Android emulators verzameld, met een zorgvuldige selectie van de meest interessante opties.

Beste Android emulators voor Windows PC

De meeste Android emulators zijn ontworpen voor Windows PC’s, met veel verschillende opties om uit te kiezen, sommige ideaal voor gaming, andere ook geschikt voor ontwikkelaars en het testen van mobiele applicaties op de desktop. Hier zijn de beste programma’s.

BlueStacks

De beste Android-emulator is ongetwijfeld BlueStacks, veruit het meest gebruikte programma met versies voor Windows-pc’s en Macs. Deze software is met name gratis en vereist geen tussenkomst om de dual boot-functie te activeren, zodat u geen twee verschillende besturingssystemen hoeft te beheren. Tegelijkertijd is het systeem zeer eenvoudig te gebruiken, waardoor het zeer veelzijdig is voor verschillende doeleinden.

BlueStacks heeft een gemeenschap van meer dan 400 miljoen gebruikers, en is vooral populair voor het spelen van Android-titels, met meer dan 1 miljoen compatibele games. De belangrijkste functies zijn onder andere aangepaste spelbesturing, hoge prestaties om de respons van muis en toetsenbord te verbeteren, MOBA-modus en een multi-instance optie om meerdere spellen tegelijk te draaien.

LDPlayer

Een geweldige Android-emulator op Windows PC is LDPlayer, een gratis software die snel en eenvoudig te installeren is. Helaas is het alleen beschikbaar in het Engels, en werkt het niet op macOS PC’s. Het programma is gebaseerd op oudere versies van Android, maar het wordt regelmatig bijgewerkt, dus het werkt adequaat om de meest populaire titels voor smartphones te spelen.

De grafische interface is vrij intuïtief en van goede kwaliteit, het is compatibel met alle belangrijke apparaten, en er is een multiplayer-functie met ondersteuning voor de multiplayer-optie. Met LDPlayer kun je verschillende accounts aanmaken, je kunt de besturing zo instellen dat je de muis en het toetsenbord kunt gebruiken, en je kunt applicaties rechtstreeks downloaden uit de Google Play Store.

Memu

Om Android games op je PC te transporteren kun je Memu gebruiken, een volledig gratis programma dat beschikbaar is voor Windows. Een van de voordelen van deze niet-virtualisatie Android emulator is de aanwezigheid van een Italiaanse versie, wat belangrijk is voor een optimale ervaring. De graphics zijn van goede kwaliteit, met een vrij efficiënte geïntegreerde mapping voor het beheer van randapparatuur.

Het systeem biedt een aantal interessante functies, zoals de optie voor 3D-effecten en prestatiebewaking van CPU en grafische kaart. Dit platform is gebaseerd op Android 7, wordt regelmatig bijgewerkt en zorgt voor goede prestaties met Android-games. Met Memu kun je meerdere accounts aanmaken en miljoenen compatibele titels vinden.

GameLoop

Een van de beste Android-emulators voor videogames is zonder meer GameLoop, een software die veel smartphonetitels kan ondersteunen, waaronder Call of Duty, PUBG en Free Fire. Dit programma biedt ook een groot aantal van de nieuwste games, met een catalogus die altijd up-to-date is met het laatste nieuws in de sector, zoals aangegeven in de relevante sectie van het officiële GameLoop-portaal.

De emulator is compatibel met alle PC-besturingselementen, van muis tot toetsenbord, is eenvoudig te installeren en is beschikbaar voor Windows-pc’s. Het ontbreekt aan een Italiaanse versie, in feite wordt het alleen in het Engels aangeboden, maar de configuratie is vrij eenvoudig en intuïtief. Het is niet erg efficiënt voor het gebruik van Android-apps, terwijl het perfect is voor videogames uit de Android-catalogus, met aangepaste instellingen en zeer goede prestaties.

NoxPlayer

Alleen beschikbaar in het Engels, maar compatibel met zowel Windows als macOS, is NoxPlayer een minder bekende, maar even goede Android-emulator, vooral om te genieten van Android-games op de pc. De lijst van applicaties die met dit programma werken is erg lang, met alle grote apps aanwezig, zoals WhatsApp, Netflix, Instagram, Snapchat en YouTube.

Het systeem is gebaseerd op Android versie 7, maar ondersteunt elk mobiel spel, met sommige versies die speciaal voor deze software zijn gemaakt. De download is gratis, hoewel er enkele aanbevolen app-advertenties zijn. De functies omvatten meerdere instanties om meerdere titels tegelijk te spelen, apparaatsynchronisatie en ondersteuning voor virtualisatie.

Phoenix OS

Een Android-emulator zonder virtualisatie is Phoenix OS, een echt besturingssysteem dat het mobiele programma van Google nabootst, dat je in dual boot-modus op je pc kunt installeren. Het is in feite een alternatief OS, zodat u de software kunt uitvoeren en een omgeving hebt die Android simuleert op uw computer.

Phoenix OS kan worden geïnstalleerd op Windows- en macOS-machines, is gratis en vrij licht, biedt goede prestaties en een moderne, intuïtieve interface. Het systeem is gebouwd op basis van Android versie 7, met een gebruiksvriendelijk menu, terwijl de installatie kan worden gedaan via een USB-stick of een virtuele machine.

Beste Android-emulators voor Mac

Sommige Android-emulators zijn speciaal ontworpen voor de Mac, met speciale en compatibele versies waarmee u Android-apps kunt gebruiken in Apple’s macOS-besturingssysteem. Hier zijn de beste.

BlueStacks App Player

De beste Android-emulator voor macOS PC is BlueStacks App Player, die zoals we hebben gezien ook beschikbaar is voor Windows. Met deze software, die door meer dan 90 miljoen mensen is gedownload, kunt u een breed scala aan mobiele toepassingen op uw Mac gebruiken, waarbij een virtuele kopie van het besturingssysteem van Google in uw Apple-computer wordt gemaakt, met een snelle en vrij eenvoudige installatie.

Let op het hoofdmenu dat u helpt navigeren, met alle belangrijke functies in beeld. Een zeer interessante functie is de mogelijkheid om Android-programma’s te synchroniseren met die op de Mac, om de ervaring te verbeteren en botsingen tussen de twee systemen te voorkomen. De reactietijden zijn niet altijd perfect, maar er zijn genoeg opties, zoals multiplayer.

Andy OS

Andy OS emulator

Mac pc-bezitters kunnen de Andy OS Android-emulator gebruiken om al hun mobiele games op hun macOS-computer te vinden. De software is compatibel met tal van apps, zoals WhatsApp, Snapchat en Instagram. U kunt uw desktopapparaat synchroniseren met uw mobiele apparaat, meldingen van apps in realtime ontvangen en apps downloaden uit de officiële stores.

Andy OS is gratis te downloaden zonder downloadkosten, en ondersteunt vele functies zoals de microfoon, webcam, sensoren en gaming-apparaten zoals de pc-muis en het pc-toetsenbord. Er is een control mapping, aangepaste configuratie en u kunt zelfs een draadloze headset aansluiten. Er zijn geen beperkingen aan de opslagruimte, plus je kunt je smartphone als controller gebruiken.

Droid4X

De beste Android-emulator op Mac voor gaming is Droid4X, een software die ook compatibel is met de Google Play Store en beschikbaar is met een Windows-versie. Met deze toepassing kunt u het scherm opnemen, downloads van apps uit de officiële winkels uitvoeren, uw eigen apps testen en functies nauwkeurig synchroniseren. Het belangrijkste gebruik is voor Android-games op een Mac, waarbij een hoge beeldkwaliteit en een adequate responstijd zijn gegarandeerd.

Met Droid4X kunt u alle belangrijke Mac-besturingselementen aansluiten, maar u kunt uw smartphone ook als game-apparaat gebruiken, waarbij u de functionaliteit aan uw wensen kunt aanpassen met een uitstekend instellingsprogramma. Er zijn talloze applicaties die kunnen worden geïntegreerd, zowel voor gaming als voor entertainment in het algemeen, met gratis downloads en onmiddellijke installatie.

Genymotion

Een van de beste Android-emulators op macOS-pc’s is Genymotion, waarmee u de virtuele omgeving van Google’s besturingssysteem voor mobiele apparaten op uw Mac kunt nabootsen. De installatie is snel en gemakkelijk, en het is ook compatibel met Windows en Linux, hoewel de meest populaire versie die voor Apple PC’s is. Het wordt voornamelijk gebruikt door ontwikkelaars, om toepassingen en programmacompatibiliteit te testen.

Dit programma maakt gebruik van SaaS (Software as a Service) cloud-technologie, en is in staat om nauwkeurige gegevens te leveren over vele parameters en prestatie-indicatoren. Aangezien het om een professionele toepassing gaat, zijn er kosten aan verbonden, met prijzen vanaf $136 per jaar voor de desktopversie, of $0,05 per minuut voor de cloudversie. Met dit programma kunt u een aangepaste Android omgeving simuleren, voor het testen van Android applicaties op uw Mac.