Markus Henk wordt hoofd Duitsland bij Mitel

Sinds november staat Markus Henk aan het hoofd van het wel en wee van het telecommunicatiebedrijf Mitel in Duitsland. Hij volgt Manuel Ferre Hernandez op, die tot voor kort verantwoordelijk was voor de Duitse activiteiten van de UCC-specialist.

In Markus Henk heeft het Canadese telecommunicatiebedrijf Mitel een opvolger gevonden voor de langjarige Duitsland-directeur Manuel Ferre Hernandez, die op 1 oktober is overgestapt naar de directie van het systeemhuis Ostertag DeTeWe.

Na jaren van groei in Europa is Mitel momenteel bezig met het consolideren van zijn verschillende kernlanden. Tot nu toe lag de nadruk op Duitsland, het VK, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. De typische DACH-regio bestond tot nu toe niet. Volgens de onderneming zou de herstructurering van de verantwoordelijkheden van de landen meer synergie moeten opleveren. Het vertrek van landenmanager Ferre Hernandez, die tot dan toe bij Mitel verantwoordelijk was voor de zaken in Duitsland en Zwitserland, luidde de herstructurering van de UCC-specialist in.

Als algemeen directeur en verkoopdirecteur is Henk nu verantwoordelijk voor de zaken en de verkoop van alle Mitel-producten en -diensten in Duitsland. “Het jaar 2020 heeft talloze ondernemingen in Duitsland voor nieuwe uitdagingen gesteld. De pandemie blijft ingrijpende gevolgen hebben die onze manier van werken op de lange termijn zullen veranderen,” benadrukt Henk. “Klanten zijn hun bedrijfsmodellen aan het heroverwegen om zich voor te bereiden op deze en soortgelijke onvoorspelbaarheid. Daardoor is de behoefte aan flexibele en betrouwbare UCC-oplossingen groter dan ooit.” Naast het uitbreiden van het partnernetwerk ligt de focus van het bedrijf dus op nieuwe oplossingen voor MKB en enterprise klanten.

Ten voor kort gaf Henk leiding aan de verkoopactiviteiten van AB Tasty als Sales Director DACH. Daar was hij verantwoordelijk voor klantenwerving in het MKB- en ondernemingssegment en introduceerde hij nieuwe strategische benaderingen voor groei in de ondernemingsmarkt. Voordat hij bij AB Tasty in dienst trad, bekleedde hij managementfuncties op nationaal en internationaal niveau bij bedrijven als Cavitus Europe, Meetingzone, MLH Consulting, Arkadin en Telefónica Deutschland.

>