Hoe Serie A 2021-22 te kijken op Dazn

Het is bijna allemaal klaar voor de terugkeer van Serie A-wedstrijden in het seizoen 2021-2022: hoe de wedstrijden te bekijken op DAZN streaming

De kwestie van tv-rechten is een terugkerende kwestie voor de meest populaire sporten zoals voetbal in Italië. En dat kan ook niet anders, want het is een kwestie die zowel de fans aangaat, die de hele Serie A op TV willen zien, als de teams, die hun belangrijkste bron van inkomsten in de rechten vinden.

Om de drie jaar vernieuwt de Lega Serie A de toewijzing van TV-rechten voor de uitzending van het voetbalkampioenschap. Het jaar 2021 viel samen met de verlenging voor de periode van drie jaar die in 2024 afloopt, wat uiteraard het volgende Serie A-seizoen 2021-2022 omvat. Het is normaal dat veel mensen in de war zijn over hoe ze de Serie A 2021-22 moeten bekijken, vooral nu de competitie op het punt staat een gedenkwaardige overgang te ondergaan. De Liga heeft namelijk een overeenkomst bereikt met DAZN, een bedrijf dat zijn activiteiten baseert op streaming. De Serie A van 2021-22 zal dus te zien zijn op streaming op DAZN, en dat alle wedstrijden van het kampioenschap op het internet zullen gaan is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van het voetbal.

De etappes van de Serie A 2021-22 op DAZN

Na de ontberingen voor spelers en staf van het afwijkende seizoen 2020-2021, dat dicht op het vorige seizoen begon om de uitgestelde wedstrijden als gevolg van de uitbraak van de Covid-19 pandemie in te halen, zal ook de Serie A 2021-22 niet kunnen genieten van wie weet wat voor voorjaarsrust als gevolg van Euro 2020 en vervolgens Euro 2021.

De finale in Londen op 11 juli 2021, waarin de nationale ploeg tot winnaar van het Europees kampioenschap voetbal wordt gekroond, dwingt de spelers tot een kortere rustperiode dan normaal: de Serie A 2021-22 begint op 22 augustus 2021 op DAZN en duurt tot 23 december, wanneer de gebruikelijke kerstvakantie volgt.

Het begint weer op 6 januari 2022 met DAZN streaming om rechtstreeks naar de laatste competitie te gaan die gepland staat voor 22 mei 2022 tussen midweek rondes, Italiaanse bekerwedstrijden en Europese verplichtingen.

Details over Serie A 2021-22 op DAZN

Op dit moment heeft DAZN de rechten verworven voor alle 10 Serie A wedstrijden die voor elke dag gepland staan; van deze 10 zijn er 7 exclusief en 3 zijn co-exclusief met Sky. Het tweede pakket – dat drie co-exclusieve wedstrijden omvat – werd onlangs door de Lega Calcio aan Sky gegund.

Dit verandert niets aan het feit dat de Serie A-wedstrijden van 2021-22 allemaal op DAZN zullen worden gestreamd. Met andere woorden, om volledige dekking van de gehele Serie A te krijgen, zal het niet nodig zijn om twee abonnementen te nemen – zoals de afgelopen jaren het geval was – maar slechts één bij DAZN.

De maandelijkse kosten van de Serie A 2021-22 op DAZN zijn nog niet bekend. Het bedrijf zal het binnenkort bekendmaken, maar we kunnen ons voorstellen dat het in de lijn zal liggen van wat Sky de afgelopen jaren in rekening heeft gebracht, hooguit iets lager.

Hoewel DAZN aanzienlijke voordelen biedt, waaronder totale flexibiliteit: smart-tv’s, set-top boxes, streaming sticks, smartphones, tablets, pc’s en gameconsoles. Ook kunnen per account tot 6 verschillende apparaten worden geregistreerd, waarvan er 2 tegelijk kunnen inloggen en dus tegelijkertijd van live content kunnen genieten.