DAZN bevestigt de terugbetaling: hoe het te krijgen

Met een tweede officiële nota legt DAZN uit dat het de methode heeft gekozen om zijn gebruikers te compenseren die “getroffen” zijn door de problemen tijdens Sampdoria-Napoli en Lazio-Torino: hier is alle info

Na de aankondiging, zeer kort om de waarheid te zeggen, van compensatie voor al diegenen die problemen ondervonden tijdens het kijken naar de wedstrijden op donderdag 23 september, DAZN bevestigt met een verdere officiële noot: het zal een gratis maand aanbieden aan haar abonnees.

De tweede nota van het bedrijf, dus, is opnieuw erg vaag over wie de gratis maand zal ontvangen, maar specificeert dat “de dialoog en discussie met de Lega Serie A wordt voortgezet in een ongewijzigd klimaat van samenwerking en transparantie. Er wordt ook uitgelegd hoe men de terugbetaling kan krijgen: de procedure zal starten vanuit het bedrijf en niet vanuit de gebruiker, niet iedereen kan om de gratis maand vragen maar DAZN zal deze toekennen aan gebruikers die als “getroffen” door de problemen worden beschouwd. En met problemen, zo moet worden opgemerkt, worden alleen de problemen bedoeld die zich donderdag voordeden tijdens Sampdoria-Napoli en Lazio-Turijn, niet de problemen die gebruikers in de voorgaande vier dagen van het kampioenschap hebben gehad.

DADZN-teruggave: de officiële notitie

Hier is wat DAZN officieel heeft gecommuniceerd over de mogelijke gratis maand: “In relatie tot wat er is gebeurd tijdens de wedstrijden van 18.30 op 23 september bevestigt DAZN dat alle getroffen klanten, d.w.z. degenen die geen toegang hadden tot de APP totdat de dienst is hersteld, een maand lang zonder extra kosten kunnen kijken”.

De crux van de zaak is dat “totdat de dienst is hersteld”, want niet alle gebruikers hadden dezelfde problemen, voor dezelfde duur: sommigen misten de eerste helft bijna volledig (meer dan 30 minuten), anderen slechts een kwartier van de wedstrijd. Krijgt iedereen de gratis maand?

DAZN-teruggave: hoe krijg ik het

Deze vraag zal door DAZN zelf worden beantwoord, omdat de aangekondigde procedure voor het krijgen van de gratis maand begint met een zet van het platform, niet van de gebruiker. DAZN zal een e-mail sturen naar gebruikers waarvan het denkt dat ze “getroffen zijn door het probleem”.

De e-mail zal een link bevatten, waarop de gebruiker moet klikken. Dit brengt je naar de profielpagina van de gebruiker, waar de mogelijkheid is om de gratis maand te verzilveren.

DAZN op digitale ether

In de afgelopen uren is er een nieuwe hypothese de ronde gaan doen om de problemen voor veel DAZN-gebruikers op te lossen: het uitzenden van de DAZN A Series wedstrijden op digitale ether, naast streaming. Deze mogelijkheid is, althans op dit moment, slechts een journalistieke hypothese en is niet bevestigd of ontkend door DAZN, dat echter reeds enkele wedstrijden uitzendt op kanaal 409 van de digitale ether.