App om van je smartphone een webcam te maken arriveert op Android

Ingebouwde webcams op laptops zijn van slechte kwaliteit, kwaliteitsvolle USB-webcams zijn duur: waarom zou je je smartphone niet gebruiken voor videogesprekken en videoconferenties?

Camo, de app die van je smartphone een webcam maakt, is gearriveerd op Android. Nadat Reincubate vorig jaar debuteerde met een versie speciaal voor iOS-apparaten, heeft het nu zijn eerste publieke bèta uitgebracht, zodat gebruikers van compatibele apparaten het volledige potentieel en de functies kunnen uitproberen.

De applicatie, die snel is uitgegroeid tot een van de meest populaire op zijn gebied, komt degenen te hulp die geen externe webcam hebben om aan te sluiten op hun desktop computer of die gewoon niet kunnen (of willen) vertrouwen op de webcam die is ingebouwd in hun laptop, hetzij om kwaliteitsredenen of vanwege operationele problemen. Met een resolutie die vaak hoger is dan de modellen op oudere PC’s en Macs, wordt de camera op mobiele telefoons met Camo een nuttig instrument tijdens zakelijke of privé videogesprekken, harmonieus geïntegreerd met de software op de markt in een eenvoudige en directe oplossing.

Camo, hoe de app werkt

Als je eenmaal de applicatie en de client voor afstandsbediening, beschikbaar voor Windows en Mac, hebt gedownload, is de camera met Camo klaar voor gebruik. U hoeft alleen maar een videoconferentie te starten via diensten als Zoom, Google Meet, Skype en vele andere om uw beeld tijdens het gesprek weer te geven.

Er zijn ook commando’s waarmee u het getoonde gezichtsveld kunt beheren, en deze zijn allemaal beschikbaar binnen de client. Zo kan de gebruiker gebruik maken van zoom, bijsnijden (om het op het scherm getoonde gebied “bij te snijden”), kantelen (om het kader hoger of lager te zetten) en pannen (om het horizontaal te verschuiven); daarnaast kan de gebruiker ervoor kiezen de foto met filters een nieuwe kleur te geven of de licht- en belichtingsinstellingen te wijzigen, ook met behulp van de flitser van het toestel.

Daaraan kunnen we aangepaste watermerken toevoegen, d.w.z. het watermerk dat een tekst of logo op de opname aanbrengt om de kaders te “markeren”. Uiteraard kunnen alle lenzen die op je smartphone zijn geïnstalleerd worden gebruikt voor de conferentie, van de ultragroothoeklens tot de frontlens voor selfies.

Camo, je kunt het hier gebruiken

Zoals aangegeven door de ontwikkelaars, ondersteunt Camo versies van Mountain View’s OS vanaf Android 7.0 (Nougat). Naast de hierboven genoemde applicaties is het compatibel met Chrome, Microsoft Teams, Twitch, Final Cut Pro X en meer dan 40 andere applicaties.

In de testfase wordt Camo gratis aangeboden, compleet met alle functies, maar in de toekomst zou het een betaalde dienst kunnen worden, zoals al is gebeurd met de software voor Apple. De prijzen zijn niet bekendgemaakt, maar zouden dezelfde kunnen zijn als voor de Cupertino-versie, d.w.z. 4,99 dollar per maand, een jaarabonnement voor 39,99 dollar en volledige levenslange ontgrendeling voor een eenmalig bedrag van 79,99 dollar.