Hoe je twee video’s samenvoegt met je iPhone

Niet alleen foto’s en collages. Met de iPhone kun je video’s opnemen in elke resolutie en ze naar hartelust bewerken. Het is zelfs gemakkelijk om twee video’s aan elkaar te plakken

De kwaliteit van de camera’s is een van de kenmerken waarop het commerciële succes van iPhones al jaren is gebaseerd. Met Apple telefoons kun je perfecte foto’s maken in alle lichtomstandigheden en ook FullHD- of 4K-video’s opnemen die je kunt uploaden naar je Facebook- of Instagram-accounts. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen hun Apple smartphones gebruiken als vervanging voor compacte digitale camera’s en spiegelreflexcamera’s.

Niet alleen dat, maar met iPhones kun je ook foto’s en video’s direct bewerken, zodat je fouten kunt corrigeren of collages kunt maken. Het is bijvoorbeeld veel eenvoudiger dan je zou denken om twee video’s op je iPhone samen te voegen. Zoek de app die bij je past in de App Store en je bent klaar. Dus als je je afvraagt hoe je video’s kunt samenvoegen met je iPhone, maak je geen zorgen – je kunt het zelfs doen als je geen videobewerkingsvaardigheden hebt.

iMovie

De oplossing om twee video’s samen te voegen met je iPhone zit al in je iPhone. Je hoeft alleen maar iMovie te starten, vertrouwd te raken met de bediening en de gereedschappen, en je kunt in een handomdraai twee video’s samenvoegen. Het enige wat u hoeft te doen is een nieuw project maken, twee van de video’s importeren uit de fotogalerij van uw iPhone, en het geheel opslaan als een nieuwe video nadat u de gewenste wijzigingen hebt aangebracht (u kunt bijvoorbeeld het oorspronkelijke geluid dempen en achtergrondmuziek toevoegen). Na een paar minuten bent u klaar om uw video op uw profielen te plaatsen of via WhatsApp te versturen.

Splice

Met een intuïtievere gebruikersinterface dan iMovie (en daardoor misschien een minder professionele uitstraling) kunt u met Splice in een paar minuten twee video’s bewerken en samenvoegen met uw iPhone. De app biedt een aantal hulpmiddelen om de video te bewerken, effecten en overgangen toe te voegen en ondertitels te maken. En in tegenstelling tot iMovie heeft het ook een grote bibliotheek met audiotracks (onderverdeeld per categorie) die je kunt gebruiken om achtergrondmuziek aan je creaties toe te voegen.

Quik

Door GoPro ontworpen om video’s te bewerken die zijn gemaakt met de actiecamera bij uitstek, kan Quik ook worden gebruikt om video’s te bewerken die al in het geheugen van de iPhone zitten. Om twee video’s samen te voegen met Quik, selecteert u ze gewoon in de interne galerij en wacht u tot de app ze ‘beheert’: zodra het project klaar is, kunt u filters, overgangen en effecten toepassen die de app zelf biedt. Net als bij de andere opties die we tot nu toe hebben gezien, kun je met Quik ook de originele audio verwijderen en vervangen door een geluidsfragment van je keuze.