Deutsche Telekom splitst IoT-activiteiten af in een naamloze vennootschap

Met ingang van 1 juli splitst Deutsche Telekom zijn IoT-activiteiten af in een zelfstandige naamloze vennootschap. De provider wil daarmee de rol van orchestrator op zich nemen en kondigt voor dit jaar een marktplaats met uiteenlopende partneroplossingen aan.

De zelfstandige Deutsche Telekom IoT GmbH moet zich vanaf 1 juli 2020 staande houden tegenover de bijzonder beweeglijke concurrenten in de IoT-omgeving. De aangewezen managing director Rami Avidan is er zeker van: “Als onafhankelijk bedrijf zijn we wendbaarder en kunnen we de snelgroeiende IoT-markt beter bedienen.”

Daartoe is de nieuw opgerichte GmbH verantwoordelijk voor de volledige IoT-activiteiten van Deutsche Telekom – van technische verkoop tot ontwerp en productie van oplossingen. De provider wil zijn rol als IoT-speler uitbreiden tot een IoT-orkestrator.

In de tweede helft van het jaar wil het bedrijf een marktplaats lanceren met de naam IoT Hub – en naast zijn eigen aanbod ook oplossingen van partners aanbieden. De hub zal alle belangrijke elementen van het internet der dingen samenbrengen, met name connectiviteit, apparaten, clouddiensten en gegevensanalyse.

Alle componenten zijn compatibel. Klanten kunnen zo individueel gewenste oplossingen samenstellen en exploiteren; de ontwikkelingstijd tot aan marktrijpheid zou drastisch verkort moeten worden.

Verder details over het IoT-aanbod zijn rechtstreeks bij de aanbieder verkrijgbaar. De lancering van de IoT Hub is gepland voor de tweede helft van 2020.