Wat is Amazon Snowball Edge?

Amazon Snowball Edge is ontworpen om ondernemingen een snel en goedkoop apparaat te bieden voor het overbrengen van grote hoeveelheden gegevens van en naar het Amazon Web Services-cloudplatform. Het AWS Snowball Edge-apparaat zelf is een 100TB hardwarecomponent voor gegevensoverdracht met ingebouwde opslag- en rekenmogelijkheden.

Bedrijven kunnen apps en infrastructuur in hun datacenters verbinden met de Snowball Edge, en de Edge kan worden gebruikt om gegevens van en naar AWS te verplaatsen, maar ook om tijdelijk grote gegevenssets op te slaan als onderdeel van een opslagcluster of om onafhankelijke lokale workloads op afstand mogelijk te maken. locaties waar applicaties geen toegang hebben tot de cloud, aldus Amazon.

Snowball Edge houdt gegevens zowel on-premise als tijdens het transport van en naar AWS veilig via 256-bit encryptie, fraudebestendige behuizingen en Trusted Platform Modules (TPM). En Amazon Web Services Lambda-code kan op Snowball Edge-apparaten worden uitgevoerd om een ​​verscheidenheid aan gegevensbeheertaken uit te voeren.

Snowball Edge komt eind 2016 uit als een update voor Amazon Snowball

Amazon introduceerde de Snowball Edge tijdens de AWS re: Invent 2016-conferentie in Las Vegas in november als een manier om het voor ondernemingen gemakkelijker te maken om hun bedrijfsgegevens, Internet of Things (IoT) -gegevens en Big Data te beheren en naadloos te kunnen bewegen. deze gegevens van en naar de Amazon-cloud.

Amazon introduceerde de Snowball Edge als een update van het originele Snowball-opslagcontainerprogramma. Naast het verhogen van de opslagcapaciteit van 50 TB naar 100 TB, is de Snowball Edge ontwikkeld om de klachten van zakelijke klanten aan te pakken met betrekking tot het gebrek aan ondersteuning voor on-premise datamanagement-gebruiksscenario’s waarin bedrijven werden beperkt door gegevensbandbreedte en andere beperkingen van cloudnetwerken .