Software maakt VDSL2 en vectoring modems compatibel

Autosense, een uitbreiding van Huawei’s vectoring software, is al geïmplementeerd in netwerken van meer dan 15 mainstream operators wereldwijd. Het is ontworpen om parallelle inzet van VDSL2 en vectoring modems mogelijk te maken zonder prestatievermindering.

Huawei ontwikkelde Autosense om compatibiliteitsproblemen tussen reeds geïnstalleerde klassieke VDSL2 modems en modems met vectoring ondersteuning op te lossen. Volgens de fabrikant wordt dit bereikt doordat de software automatisch de prestaties van de modem bepaalt om deze met de juiste methode te bedienen.

Voor klassieke apparatuur voor de klant (CPE) past het systeem de “Forced Friendly”-modus toe, zodat de apparaten zich op een vectoring-vriendelijke manier gedragen. Autosense kan de beste prestaties genereren van de vectoring-ondersteunende CPE-apparaten, terwijl de oorspronkelijke prestaties van de klassieke CPE-apparaten in dezelfde bundel behouden blijven,

Huawei zegt dat het de trainingstijd voor VDSL2-modems in co-existentiescenario’s heeft geoptimaliseerd zonder dat dit ten koste gaat van de verbindingstijd en de verbindingservaring voor standaard VDSL-abonnees. Deze functies zijn ontworpen om netwerkexploitanten te helpen migreren van VDSL naar vectoring-systemen zonder de bestaande VDSL2-modems te hoeven upgraden of vervangen.