Wat is microvirtualisatie?

Microvirtualisatie is een technologie die is ontwikkeld door desktopbeveiligingsbedrijf Bromium om veilige computeromgevingen te helpen garanderen. Microvirtualisatie maakt gebruik van een op Xen gebaseerde, op beveiliging gerichte hypervisor, een microvisor genaamd, die hardware-geïsoleerde micro virtuele machines (micro-VM’s) maakt voor elke computertaak die gegevens gebruikt die afkomstig zijn van een onbekende bron.

Taken in deze zin zijn de berekening die zowel binnen een applicatie als binnen de systeemkernel plaatsvindt, en voorbeelden van gebruikerstaken die de microvirtualisatie kan beveiligen, omvatten alles, van het openen van een webpagina tot het openen van een document of spreadsheet tot het analyseren van complexe gegevens.

Microvirtualisatie isoleert deze computertaken van andere computertaken, applicaties en netwerksystemen. Omdat elke micro-VM is geïsoleerd van andere micro-VM’s en van het besturingssysteem zelf, wordt een micro-VM die door malware wordt geïnfecteerd, vernietigd wanneer de micro-VM wordt uitgeschakeld, waardoor wordt voorkomen dat de malware andere taken kan corrumperen. , apps of het systeem zelf.

Microvirtualisatie in Windows 10

Bromium debuteerde zijn microvirtualisatietechnologie in 2012 als onderdeel van het vSentry-product van het bedrijf. In juli 2015 kondigde Bromium een ​​partnerschap aan met Microsoft om ervoor te zorgen dat de microvirtualisatie en microvisor-technologie van Bromium zouden worden geïntegreerd in Windows 10 om van het besturingssysteem “de veiligste endpoint-oplossing op de markt” te maken.