Facebook Messenger, wat is het verschil tussen Mute en Ignore

Wil je de functie Mute of Ignore activeren op Facebook Messenger maar weet je niet hoe je dat moet doen? In dit artikel leggen we het verschil en de volledige procedure uit

Heb je ooit geprobeerd toegang te krijgen tot de Facebook Messenger-instellingen? Daar vind je veel opties: dempen, negeren, blokkeren, archiveren, enzovoort. Deze artikelen hebben totaal verschillende functies, hoewel ze vaak met elkaar worden verward. Veel gebruikers vinden het bijvoorbeeld vaak moeilijk om te kiezen tussen Mute en Ignore.

De optie Mute is de traditionele optie, die in bijna elke app beschikbaar is, zoals Instagram, Gmail of Twitter. De negeerfunctie daarentegen is afkomstig van Facebook Messenger en is een soort upgrade van Mute, maar heeft zeker een aantal speciale functies. Het kan bijvoorbeeld ook worden toegepast op gebruikers die niet in uw lijst met contactpersonen staan. Deze twee opties worden dus voor verschillende doeleinden geactiveerd en kunnen worden toegepast op elk bericht dat via de Facebook-berichtenapp wordt verzonden, met inbegrip van onbekende en potentieel gevaarlijke berichten.

Mute en Ignore in Facebook Messenger: de belangrijkste verschillen

Het concept van Mute is vrij bekend, ook omdat het zich verspreidt samen met de meest populaire apps: het is aanwezig in Gmail, maar ook in Instagram, WhatsApp en natuurlijk Facebook Messenger.

Ignore in plaats daarvan is een nieuw concept, voor het moment beschikbaar in de apps van het Mark Zuckerberg-concern, Messenger en WhatsApp. Hiermee kunt u de ontvangst van berichten van een gebruiker of een groep negeren, zonder hen daarvan op de hoogte te stellen.

Met de functie Geluid uit worden alle meldingen over de ontvangst van berichten van een persoon of een groep eenvoudigweg gedempt. De berichten worden nog steeds ontvangen, maar de afzender wordt op geen enkele manier op de hoogte gebracht. De persoon kan nog steeds inloggen op Messenger en op het gesprek klikken om te lezen wat hij gemist heeft. Dit type functie is nuttig wanneer een groep bijzonder actief is en er voortdurend updates zijn. In dat geval zullen de meldingen elkaar opjagen en dat kan vervelend zijn. Om ze te dempen, klikt u gewoon op Dempen en leest u ze later, op uw gemak. Kortom, deze functie is perfect voor degenen die niet gestoord willen worden.

De optie Negeren is handig wanneer u een ongewenst bericht ontvangt op Facebook Messenger en volgende berichten wilt negeren. In dit geval worden alle berichten verplaatst naar Verzoeken om berichten. Deze Messenger-map bevat ook alle berichten die worden verzonden door mensen die niet op uw Facebook-vriendenlijst staan. Ze worden dus op dezelfde manier behandeld als spam: u kunt ervoor kiezen ze te bekijken of naar de hoofdmap te verplaatsen.

Mute en Negeren: zichtbaarheid en activeringsperiode

Een verschil tussen de twee functies betreft de zichtbaarheid van gesprekken: gemute gesprekken blijven in uw Postvak In verschijnen, terwijl genegeerde gesprekken altijd in Berichtenverzoeken blijven staan. Bovendien moet u, wanneer u een chat wilt dempen, ook de gewenste periode aangeven; terwijl negeren onmiddellijk en definitief is, althans totdat u de instelling wilt wijzigen.

Hoe activeert u de functies Dempen en Negeren op Facebook Messenger 

Om de functie Dempen op Facebook Messenger te activeren, klikt u op het wieltje om toegang te krijgen tot alle beschikbare opties. Om de chat te dempen, klikt u gewoon op “Conversatiemeldingen uitschakelen” en beslist u hoe lang u de instelling wilt behouden: 30 minuten, 1 uur, 8 uur, 24 uur of tot u besluit het geluid weer aan te zetten. Als u de negeeroptie wilt activeren, selecteert u gewoon de optie “Negeer berichten” en de hele chat wordt automatisch verplaatst naar Berichtverzoeken.