Komsa doet nieuwe benoemingen op sleutelposities

2017 is een bewogen jaar voor ICT-distributeur en -dienstverlener Komsa: Het bedrijf viert zijn zilveren jubileum, heeft een grote uitbreiding in gebruik genomen en krijgt nu een nieuw managementteam. De oprichters van het bedrijf en eerdere bestuursleden stappen over naar de raad van commissarissen.

25 jaar geleden begonnen Gunnar Grosse en Jürgen Unger, samen met twee andere oprichters, Komsa als distributeur voor mobiele telefoons op een boerderij in Hartmannsdorf, Saksen. Intussen is de Saksische start-up uitgegroeid tot een van de grootste distributeurs en dienstverleners in de ICT-sector: De onderneming heeft ongeveer 1.800 werknemers en verscheidene dochterondernemingen. In mei werd op de hoofdlocatie in Hartmannsdorf een uitbreidingsgebouw met een nieuw logistiek centrum in gebruik genomen.

Van de raad van bestuur naar de raad van commissarissen

Het is duidelijk dat Gunnar Grosse en Jürgen Unger, de twee overgebleven oprichters van de onderneming en tot nu toe ook lid van de raad van bestuur, van mening zijn dat zij de leiding van Komsa nu in andere handen kunnen overdragen. In de toekomst zal het dagelijks bestuur bestaan uit een team van vijf personen. Het voorzitterschap zal worden overgenomen door Uwe Bauer, die reeds 17 jaar verschillende functies bekleedt binnen de groep van ondernemingen en reeds aan het hoofd staat van de dochteronderneming Aetka. De andere aangewezen bestuursleden zijn Sven Mohaupt, Steffen Ebner, Katrin Haubold en Torsten Barth, die allen belangrijke functies bekleden in de onderneming. Grosse vat het personeelsbesluit als volgt samen: “De digitale transformatie is alomtegenwoordig en brengt ingrijpende veranderingen voor het bedrijfsleven en de samenleving met zich mee. We zijn ons aan het herpositioneren voor dit. En dat doen we, in overeenstemming met onze bedrijfscultuur, met een nieuw directieteam uit onze eigen gelederen.”

De twee oprichters blijven bij het bedrijf; zij zullen overgaan naar de Raad van Commissarissen.