Hoe WhatsApp is veranderd in 2017

Er zijn zoveel nieuwe functies gelanceerd door WhatsApp in 2017: van 24-uurs statussen tot tweestapsverificatie tot bestandsoverdracht

WhatsApp heeft veel functies, maar de belangrijkste is er één: de mogelijkheid om constant te innoveren. Als dit niet het geval was, zou het nauwelijks de meest populaire instant messaging applicatie zijn, zoals bevestigd door de een miljard gebruikers die het elke dag gebruiken.

In het bijzonder, waarschijnlijk ook om bij te blijven met de talrijke concurrenten, in 2017 werden er veel veranderingen geïntroduceerd door de applicatie die door Facebook werd overgenomen. Sommige van deze veranderingen zijn bekend en liggen meer voor de hand, andere niet. Een van de meest controversiële functies, zozeer zelfs dat WhatsApp zich vanwege protesten genoodzaakt zag een soort stapje terug te doen, was Snapchat-stijl statussen. Met deze functie, die al sinds februari bestaat, kunnen gebruikers hun statussen bijwerken met tijdelijke foto's en video's die 24 uur duren. En dat is nog niet alles. Er zijn namelijk nog meer interessante innovaties geweest.

Mediabestanden delen

Niet iedereen realiseerde zich dat WhatsApp met een van de updates die in de loop van 2017 zijn uitgebracht, het delen van meerdere mediabestanden naar 30 heeft gebracht. Het betekent dus dat gebruikers van de app met het groene logo vandaag veel meer foto's en video's tegelijk kunnen versturen, in vergelijking met de limiet van 10 die was voorzien voordat de update werd geïntroduceerd.

Bestandsoverdracht

Een andere belangrijke nieuwe functie die WhatsApp stilletjes lanceerde, is die waarmee je elk type bestand kunt verzenden en ontvangen. De berichten-app ondersteunt niet alleen documenten, afbeeldingen, video's en spraakberichten, maar ook andere formaten, waaronder gecomprimeerde APK-bestanden.

Functie voor het verwijderen van berichten

Er wordt al maanden over gesproken en talloze geruchten, ondersteund door lekken, blijven zeggen dat WhatsApp eind 2017 'Revoke' zal lanceren, een functie waarmee gebruikers per ongeluk verstuurde berichten kunnen verwijderen. Als de functie wordt ingevoerd, kunnen gebruikers onbedoeld (en permanent) doorgestuurde inhoud van de apparaten van ontvangers verwijderen.

Twee-staps-verificatie

Na eerst in 2016 te hebben getest, heeft WhatsApp vanaf de eerste maanden van het nieuwe jaar definitief twee-staps-verificatie gelanceerd, een beveiligingssysteem (indien geactiveerd) waarbij elke installatie van de app naast het verificatiebericht ook een zescijferige pincode moet invoeren, . Op die manier vermindert de authenticatie in twee stappen het risico dat een aanvaller het account van een gebruiker activeert.

Streaming YouTube

Velen beweren dat WhatsApp een functie aan het testen is voor het streamen van YouTube-video's. In principe zullen gebruikers een clip rechtstreeks in de app kunnen bekijken. Volgens de geruchten zal de functie het mogelijk maken om video's te bekijken als picture-in-picture, d.w.z. de inhoud wordt over de chat heen gelegd, of op volledig scherm. Dankzij de nieuwe functie is het niet meer nodig om WhatsApp te verlaten om een YouTube-video te bekijken.

Offline messaging voor iPhone

Hoewel de functie al langer bestaat op Android, kwam hij pas begin 2017 naar iOS. We hebben het over de dienst waarmee je berichten kunt versturen met WhatsApp, zelfs offline of wanneer de verbinding niet optimaal is. Vervolgens zal de app de inhoud overzetten zodra het internet weer beschikbaar komt.

Filters en video's zichtbaar in downloads

Hoewel ze alleen beschikbaar zijn voor gebruikers in het bezit van een iPhone - op Android bevinden ze zich nog in de testfase - heeft WhatsApp een reeks functies geïntroduceerd waarmee je filters kunt toevoegen aan de foto's die je maakt of in de galerij hebt staan. Net zoals alleen Apple gebruikers kunnen profiteren - op de groene robot is de functie alleen aanwezig in de bètaversie van de app - van de dienst waarmee je foto's en video's kunt groeperen in een album. En nogmaals, alleen op iOS is het op dit moment mogelijk om vooraf ontvangen video's te bekijken voordat de download is voltooid.

Nachtmodus en Siri

Doorgaand op de innovaties die WhatsApp voor iOS heeft gelanceerd, kunnen gebruikers van de gebeten appel zelfs foto's maken als het omgevingslicht laag is dankzij de nachtmodus, die automatisch wordt geactiveerd door de lichtsensor. Daarnaast maakt de messaging-app het mogelijk dat Siri inkomende berichten voorleest.

Andere nieuwe functies

WhatsApp heeft in stilte ook andere nieuwe functies geïntroduceerd. Er zijn verbeteringen aangebracht in de chat. Met een van de Android-updates heeft de messaging-app bijvoorbeeld de knop voor het delen van bestanden (die met de paperclip) naar rechtsonder verplaatst en gesprekken van videogesprekken gescheiden.