Alexander Zschaler is de nieuwe Sales Director bij Cloudera

Cloudera, leverancier van cloud-native dataplatformen, vult een belangrijke nieuwe positie in Duitsland in: Alexander Zschaler is benoemd tot Regional Sales Director Duitsland. Hij vertrekt bij softwareleverancier Dynatrace.

Als producent van cloud-native dataplatforms is dit het juiste moment voor Cloudera om de expansie van het bedrijf voort te zetten en de relaties met klanten te versterken. Vanuit München zal Alexander Zschaler deze taak op zich nemen als de nieuwe Regional Sales Director Duitsland. Hij rapporteert aan Daniel Metzger, Regional Vice President Central and Eastern Europe bij Cloudera.

Zschaler kijkt terug op meer dan 15 jaar beroepservaring in de ICT-sector. Meest recentelijk werkte hij twee en een half jaar als Regional Director DACH bij Dynatrace, een leverancier van cloud monitoring. Daarvoor bekleedde hij andere senior verkoopfuncties bij onder meer Fuze, BMC Software en IBM.

“In tijden van voortschrijdende digitalisering en voortdurend groeiende datavolumes zijn bedrijven op zoek naar strategische partners om duidelijke, valide en bruikbare inzichten te verkrijgen uit hun complexe datasets. Met het nieuwe Cloudera Data Platform (CDP) hebben we het enige platform op de markt dat de gehele levenscyclus van data kan beveiligen en beheren – in elke cloud en in elk datacenter,” aldus Zschaler.

Cloudera Connect

Gary Green, Vice President Strategic Partnerships bij Cloudera, is ervan overtuigd dat het Cloudera Connect Partner Program veel potentie heeft.

Gary Green, Vice President Strategic Partnerships bij Cloudera, is ervan overtuigd dat het Cloudera Connect Partner Program veel potentie heeft.

Ook Gary Green is onlangs bij Cloudera in dienst getreden in de nieuwe functie van Vice President of Strategic Partnerships. Hij is belast met de leiding over de strategische richting en de uitbreiding van het wereldwijde partnerprogramma. Hij rapporteert aan Scott Aronson, Chief Revenue Office bij Cloudera. Voorheen bekleedde Green leidinggevende posities bij Equinix, Puppet en VMware.

“De markt voor bedrijfsgegevens is ongelooflijk dynamisch. Organisaties beseffen nu meer dan ooit hoe gegevens elk aspect van hun bedrijf aansturen. Maar 55 procent zegt dat het gebrek aan analytische expertise de grootste belemmering is om gegevens optimaal te benutten voor strategisch voordeel,” aldus Green. “Het Cloudera Data Platform helpt bedrijven inzichten af te leiden van overal in hun bedrijf, wat kansen biedt voor ons partnerecosysteem.” Het Cloudera Connect partnerprogramma biedt kortingen op Cloudera University, webinars en trainingen, maandelijkse nieuwsbrieven en technologiecertificeringen.

De partners in de DACH-regio zijn onder andere HPE, Atos, Computacenter, IBM en Dell.