Hoe WhatsApp op twee apparaten tegelijk gebruiken

Om hetzelfde WhatsApp-account op twee verschillende smartphones te gebruiken, moet je wat trucs of ad-hoc-apps gebruiken: hier lees je hoe

Een van de functies die WhatsApp onderscheidt van alle andere messaging-apps is dat je hetzelfde account niet op een ander profiel kunt gebruiken. Zoals u wellicht weet, moet u, om u aan te melden voor WhatsApp, het telefoonnummer opgeven waaraan u uw profiel wilt koppelen. Als je besluit je simkaart in een andere smartphone te plaatsen en de berichtentoepassing te installeren, wordt de verbinding met WhatsApp op je primaire apparaat onmiddellijk verbroken.

Als je je afvraagt of er een manier is om deze beperking te omzeilen, is het antwoord ja.

Je moet een paar eenvoudige trucs of apps uit de Google Play Store en App Store gebruiken. De eenvoudigste manier is WhatsApp Web te gebruiken, de online versie van de berichtenapp die je kunt openen via je browser. De meeste mensen gebruiken het vanaf hun pc of werkcomputer, maar WhatsApp Web is ook toegankelijk vanaf een smartphone door je browser in te stellen op de desktopversie. Hier lees je hoe je WhatsApp op twee smartphones tegelijk kunt gebruiken.

Hoe WhatsApp op twee Android-smartphones tegelijk gebruiken

Het WhatsApp-profiel is onlosmakelijk verbonden met je telefoonnummer en kan alleen worden gebruikt op de smartphone waar je simkaart zich bevindt. En je kunt dezelfde WhatsApp-account niet op twee smartphones tegelijk gebruiken. Tenzij je een eenvoudige truc gebruikt: start WhatsApp Web vanuit de browser van het tweede apparaat.

Het proces is heel eenvoudig. Op de tweede smartphone open je de browser en voer je de URL voor WhatsApp Web in, met gebruik van de “Desktop Mode”. Vervolgens moet je de smartphone nemen waaraan WhatsApp is gekoppeld, de applicatie starten, klikken op het pictogram met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en klikken op WhatsApp Web. Richt de camera op de QR-code op de tweede telefoon en je WhatsApp-chats verschijnen op magische wijze op het scherm. Het enige probleem is dat de gebruikerservaring erg lijkt op WhatsApp Web op de computer: de tekst van de berichten is erg klein, maar je kunt inzoomen met pinch to zoom.

Als dit te ingewikkeld lijkt, is er een alternatief: download een applicatie uit de Google Play Store. Er zijn een paar apps in de online winkel van Google die WhatsApp Web emuleren en je in staat stellen dezelfde WhatsApp-account op twee apparaten tegelijk te gebruiken. Een van de meest betrouwbare is WhatsWeb Web Lite, die gratis kan worden gedownload. Het werkt heel eenvoudig: installeer de applicatie op het tweede toestel en scan de QR-code met de camera van uw hoofdsmartphone. In slechts enkele seconden kun je je WhatsApp-account op twee apparaten tegelijk gebruiken.

Hoe gebruik je WhatsApp op twee iPhones tegelijk

Als je twee iPhones hebt en hetzelfde WhatsApp-profiel wilt gebruiken, is de enige optie WhatsApp Web te gebruiken. Het proces is hetzelfde als hierboven: start op de “secundaire” iPhone Safari en open WhatsApp Web. Op de iPhone waar de SIM-kaart is geplaatst, open je WhatsApp Instellingen en klik je op WhatsApp Web. Gebruik vervolgens de camera op je primaire iPhone om de QR-code te scannen en je WhatsApp-chats verschijnen op je secundaire toestel.