USB print server voor een veilig netwerk

Met de Printserver One van SEH Computertechnik kan via de USB-poort op netwerkprinters een zelfstandige, extra Ethernet-interface voor de printer worden gecreëerd, die gegevens volledig versleuteld en beveiligd via een IPsec-tunnel kan ontvangen.

Netwerkprinters vormen vaak een onbeveiligde toegang tot het thuis-LAN of het bedrijfsnetwerk, omdat ze kwetsbaar zijn voor aanvallen via het open Internet, aldus SEH. Dit geldt ook voor computers die op externe locaties in het bedrijf worden gebruikt, bijvoorbeeld invoerterminals of andere werkcomputers met afdrukbehoeften.

Als bedrijven een tweede Ethernet-poort op de printer creëren door middel van de Printserver One via de USB-interface, kan zo’n externe computer worden aangesloten zonder een bedreiging te vormen voor het bedrijfsnetwerk: alle afdrukprocessen van de “internetcomputer” worden in gecodeerde vorm doorgestuurd naar de printer, onafhankelijk van het eigenlijke netwerk. Een printer kan dus vanuit twee verschillende netwerken fysiek afzonderlijk worden aangesproken. Hiervoor dient de Printserver One als converter van USB naar Ethernet Gigabit.

De Printserver One heeft een USB 3.2 Gen 1-poort (SuperSpeed) aan de voorzijde en een RGB LED voor de weergave van verschillende bedrijfsmodi en informatie over storingen of connectiviteit. Aan de achterzijde bevinden zich de RJ-45 poort voor het Gigabit LAN en de aansluiting voor de stroomvoorziening. Beheer, bewaking en onderhoud van de unit geschieden via het Control Centre via de browser.