Also biedt platform voor zorgmarkt

De Also Groep en PEG, een inkoopcoöperatie op de Duitse zorgmarkt, zijn een samenwerking overeengekomen. Samen zullen de partners een as-a-service platform bieden voor bedrijven in de gezondheidszorg.

De Also Group breidt zijn sectorspecifieke aanbod uit. Daartoe is de distributeur een partnerschap aangegaan met PEG, een inkoopcoöperatie op de Duitse gezondheidsmarkt. De overeenkomst stelt de mede-eigenaren van de samenwerking in staat producten en diensten af te nemen via de Also Cloud Marketplace. De portefeuille varieert van IT-werkplekken tot afdelingsrondes. De technologieleverancier zal hiervoor een speciaal platform bieden, dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de coöperatieleden.

“De zorgsector ondergaat een digitale transformatie”, benadrukt Gustavo Möller-Hergt, CEO van Also Holding. De CEO van het concern verwijst naar een studie van Roland Berger, volgens welke het marktvolume voor digitale producten en diensten tegen 2025 zal stijgen tot 38 miljard euro in Duitsland en 155 miljard euro in de EU. Samen met de PEG bundelt ook zij nu krachten en competenties om de markt te voorzien van innovatieve producten en oplossingen in een as-a-service model.

De PEG is in 1970 opgericht om op ooghoogte te kunnen onderhandelen met grote leveranciers en industriepartners. De afkorting PEG stond oorspronkelijk voor Private Einkaufs- und Betriebsgenossenschaft, hetgeen niet meer helemaal juist is. Leden van de organisatie, die haar administratieve zetel in München heeft, kunnen eigenaars zijn van elke rechtsvorm. De ongeveer 600 mede-eigenaars zijn verantwoordelijk voor meer dan 3.300 gezondheids- en sociale zorginstellingen. Het omzetvolume van de PEG ligt rond de 830 miljoen euro.

Meer dan inkoop alleen

Zelfs de benaming inkoopcoöperatie is vandaag de dag een beetje achterhaald, zoals Udo Sohn, hoofd IT en Digitalisering bij de PEG, uitlegt. “Intussen reikt de service voor onze mede-eigenaren veel verder dan de inkoop.” Zo, zegt hij, ondersteunt de coöperatie haar leden bij de digitalisering van processen door hen diensten aan te bieden zoals e-shop oplossingen, product- en stamgegevensbeheer, scanning, EDI aansluiting of consulting. “De samenwerking met Also is dan ook de volgende logische stap voor ons om onze product- en dienstenportfolio uit te breiden.”