Beste Karaoke apps

Wil je een karaoke feestje houden met vrienden? Bekijk de beste karaoke-apps voor iPhone en Android. U kunt ze thuis of op afstand gebruiken. Dit zijn ze

De drankjes zijn er, de vrienden zijn er, maar één ding ontbreekt nog om de avond perfect te maken: een karaoke-app. Er zijn een aantal apps die niet alleen de achtergrondtracks en songteksten leveren, maar waarmee je ook de audio kunt opnemen en delen met je vrienden.

De apps kunnen worden gebruikt op smartphones en tablets om plezier te hebben met vrienden, waarbij je de avond doorbrengt met het luisteren naar muziek, lachen en plezier maken. Met sommige kun je zelfs thuis en op afstand karaoke doen: je hoeft alleen maar een videogesprek te voeren, de muziek te delen en je bent klaar. De meeste software werkt zowel op Android- als iOS-systemen, zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk karaoke doen op een iPhone. Er zijn veel alternatieven op het net. Hier is een selectie van de beste karaoke-apps om te downloaden uit de Google Play Store en App Store.

Smule: de karaoke-app op afstand

De eerste echt interessante app heet Smule en stelt je in staat om met z’n tweeën te zingen binnen dezelfde kamer of met andere mensen over de hele wereld. Je kunt duetten op de mooiste liedjes van Ed Sheeran, Luis Fonsi en vele anderen. Na het starten van het videogesprek, speelt de app de muziek af en toont de songtekst bovenin het scherm. U kunt zelfs effecten gebruiken die u op uw stem kunt toepassen terwijl u zingt, of u kunt a capella of koorliederen zingen.

Yokee: Italian Song Karaoke

We konden niet anders dan Yokee vermelden, ook bekend als Italian Song Karaoke, dat zeker de populairste karaoke-app voor iPhone en Android is, omdat deze gratis kan worden gedownload zonder dat u veel leuke en boeiende functies hoeft op te geven. In zijn catalogus vindt u vele liederen om te zingen en te delen met een grote gemeenschap. Een van de interessantste kenmerken is dat de app, nadat hij de leeftijd van de gebruiker heeft gevraagd, de meest geschikte gebruikerservaring biedt. Bovendien kunt u de optredens van andere gebruikers bekijken door op de Feed-knop onder aan het scherm te drukken.

SingPlay: maak van uw MP3’s backing-tracks

De laatste app die het vermelden waard is, is SingPlay, waarmee u een liedje dat op uw smartphone of tablet is opgeslagen, kunt omzetten in een karaoketrack. Dit is in een paar minuten gebeurd. Natuurlijk wordt de kwaliteit niet aangetast, daarom is het zo populair bij muziekproducenten die willen oefenen met het zingen van hun liedjes.