De beste menstruatiecyclus apps

In dit artikel gaan we kijken welke de beste apps zijn om je menstruatiecyclus in de gaten te houden. Kies degene die het beste bij je past, download hem en ontdek hoe hij werkt.

Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat voor alle vrouwen en meisjes interessant kan zijn, namelijk welke de beste menstruatiecyclus-apps zijn. Er zijn veel apps voor Android, iOS en Windows, maar welke zijn het nuttigst en handigst in het gebruik? Ontdek het in dit artikel. U kunt de app downloaden die u het meest geschikt lijkt om uw cyclus in de gaten te houden en te profiteren van alle andere functies die deze apps te bieden hebben.

Menstruatie-apps: waarom ze nuttig zijn

Het gebruik van een menstruatie-app is om verschillende redenen essentieel. Ten eerste, het laat je weten hoeveel dagen er nog resteren tot je menstruatie komt. Ten tweede biedt het volgen van uw cyclus u de mogelijkheid om uw gezondheidstoestand te controleren en te zien of er abnormale veranderingen zijn, zodat u zo nodig een arts kunt raadplegen. Daarvoor hebt u een tool nodig die gemakkelijk te gebruiken is, maar tegelijkertijd zeer volledig en nauwkeurig.

Cycle apps: hoe ze werken

Cycle apps werken dankzij de gegevens die u aan hen doorgeeft. Voordat je zo’n app gaat gebruiken, wordt je om een aantal gegevens gevraagd om je te helpen je menstruatiecyclus bij te houden. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd hoe lang uw cyclus duurt, op welke datum u voor het laatst ongesteld bent geweest en wat uw persoonlijke gegevens zijn, zoals uw geboortedatum, gewicht en lengte. Natuurlijk is al deze informatie veilig, want deze apps garanderen u het grootste respect voor privacy.

Beste cyclus app

Nu laten we eens kijken welke de beste cyclus app is onder de apps die momenteel beschikbaar zijn in de verschillende stores.

Clue

Dit is de eerste menstruatie app die we aan u willen voorstellen. Het is zeer eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Op het hoofdscherm vindt u een grafiek met de begin- en einddatum van uw cyclus. Clue heeft ook een virtuele agenda die u kunt openen via een kalenderpictogram. Ook zeer nuttig is de rubriek “De wetenschap van cycli”, waar u veel interessante informatie kunt vinden. Clue is gratis en beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Flo

De Flo-app voor de menstruatiecyclus is vooral handig voor vrouwen met een kinderwens. Het geeft niet alleen informatie over de menstruatiecyclus, maar kan ook nauwkeurig de vruchtbare dagen voorspellen. Voor aanstaande moeders is er een functie genaamd “Zwangerschapsmodus”, waarmee de aanstaande moeder haar gewicht en andere aspecten van haar gezondheid kan bijhouden. Flo is ook gratis en kan worden gedownload voor Android en iOS.

Life

Deze fiets-app is ook zeer eenvoudig te gebruiken en heeft zeer vergelijkbare functionaliteit als de andere twee apps die we al hebben geïntroduceerd. Met Life kunt u ook uw stemming bijhouden via de virtuele kalender. Bovendien kunt u meldingen instellen om u te waarschuwen wanneer u ongesteld moet worden. Life is gratis en alleen beschikbaar voor iOS. Er is echter ook een betaalde versie, die veel meer functies heeft die toegankelijk zijn voor €2,99 per maand.

Menstruele Cyclus Kalender

Dit is een bijzonder handige app voor het bijhouden van de fasen van uw menstruele cyclus en uw vruchtbaarste dagen. Menstruele Cyclus Kalender heeft veel functionaliteit en een zeer aantrekkelijk grafisch ontwerp. Deze app is gratis te downloaden op Android en iOS.

Maya

De laatste app die we aan u willen voorstellen heet Maya en is, van de apps die we tot nu toe hebben gezien, waarschijnlijk het meest geschikt voor meisjes. Hiermee kunt u uw symptomen en stemming tijdens uw menstruatiecyclus bijhouden. Bijzonder nuttig zijn ook de functies die u bijvoorbeeld vertellen wanneer u uw anticonceptiepil moet innemen, en de functie die u vertelt wanneer u ongesteld wordt. Het heeft ook een “Gebeurtenissen” functie, die u herinnert aan belangrijke afspraken of data. Maya is beschikbaar voor Android en iOS in zowel gratis als betaalde versies. De laatste kost €4,99. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen welke menstruatie-app je kunt downloaden om meer van je menstruatie te genieten.