Beste gratis fitness apps

In dit artikel vindt u een selectie van de beste fitness apps die u gratis vanuit de Android of iOS stores op uw smartphone kunt downloaden.

Het afgelopen jaar heeft onze gewoontes en, laten we eerlijk zijn, onze fitheid radicaal veranderd. De reisbeperkingen hebben velen van ons ertoe aangezet beter voor ons lichaam te zorgen en nieuwe manieren te vinden, vooral individuele (de enige die langer dan een jaar zijn toegestaan), om fit te blijven, doelen voor verbetering te stellen en onszelf aan te moedigen om ons goed te voelen. Met de nieuwe technologieën en de mogelijkheid om iemands hele wereld, passies en interesses in zijn smartphone onder te brengen, zijn fitness-apps een must, want ze zijn geweldig om thuis of buitenshuis in alle autonomie te trainen, vooral als ze helemaal gratis zijn.

Nike Training Club

Deze wereldberoemde app, gemaakt door het onsterfelijke sportkledingmerk, biedt een scala aan trainingsmogelijkheden om uit te kiezen. Dit is een van de beste apps die je gratis kunt downloaden voor complete workouts op maat. Met de app kunt u uw trainingssessies afstemmen op het type ruimte waarin u zich bevindt, de tijd die u beschikbaar hebt, of u bent uitgerust met apparatuur of dat u uitsluitend op uw eigen lichaam vertrouwt. De programma’s zijn ook geschikt voor alle ervaringsniveaus en consistentie, met de mogelijkheid om specifieke doelen te stellen zoals afvallen, spiermassa vergroten, uithoudingsvermogen of lichaamskracht.

Adidas Running

De app die is ontwikkeld door Adidas, een ander wereldwijd sportmerk, heeft onlangs de wereldberoemde hardloopapp Runtastic overgenomen. Hiermee kunt u gepersonaliseerde trainingen samenstellen op basis van uw trainingsdoelen en de parameters waaraan u besluit te werken. Via de sociale kant van de app kunt u uw vrienden uitdagen en uw resultaten met hen delen.

8Fit

Met deze app kunt u niet alleen trainen, maar ook letten op uw gewicht en voeding. Zodra u uw doel en lichaamsparameters hebt ingesteld, ontwikkelt de app een trainingsplan met vrije lichaamstrainingen van ongeveer 15-20 minuten elk en een gepersonaliseerd dieet, wat de toegevoegde waarde van deze app is. Het advies over goede voeding in de app is erg nuttig, maar aangezien dit een grote verandering van uw normale dieet is, is het raadzaam om tegelijkertijd uw voedingsdeskundige te raadplegen.

Daily Workout

Deze app is ook volledig gratis en biedt dagelijkse oefeningen en workout-programma’s, ideaal voor beginners en anderen, die tussen de 5 en 30 minuten duren. Video-demonstraties door gecertificeerde personal trainers leiden u door de oefeningen, die zijn onderverdeeld in korte gerichte oefeningen (5-10 min) en willekeurige oefeningen voor het hele lichaam (10-30 min), die allemaal kunnen worden gedownload en ook offline beschikbaar zijn.

30 Day Fitness

De app wordt wereldwijd gewaardeerd en gebruikt en daagt gebruikers uit om in een maand fit te worden, waarbij ze de kans krijgen om zelf te kiezen uit meer dan 420 verschillende workouts met videodemonstraties. Alleen beschikbaar in het Engels, maar wederom volledig gratis.

Freeletics

De gratis versie van deze app, een van de meest gedownloade van de afgelopen maanden, biedt gebruikers rond korte, gerichte workouts ontworpen om snel resultaat te boeken. Gebruikers kunnen kiezen uit 22 gratis lichaamstrainingen, 27 gerichte oefeningen, 20 audiosessies met stapsgewijze beschrijvingen van de oefeningen en 5 oefeningen voor spieropwarming en -vermoeidheid.

7 Min Workout

In deze app kunnen gebruikers kiezen uit verschillende trainingen met hoge intensiteit op basis van de HICT-methode (High Intensity Circuit Training), die elk in slechts 7 minuten kunnen worden voltooid, zoals de naam van de app belooft. Recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat deze methode u kan helpen gewicht te verliezen en uw cardiovasculaire conditie te verbeteren;

Keelo. Strength HIIT Workouts

De ideale app voor alle crossfit enthousiastelingen, het biedt verschillende snelle, hoge intensiteit workouts, afhankelijk van uw trainingsniveau en de apparatuur die u beschikbaar heeft. Elke sessie wordt in detail beschreven via interactieve video’s;

Oefeningen voor thuis

Zonder apparatuur. De app is volledig gratis en biedt, zoals de naam al duidelijk maakt, verschillende dagelijkse trainingsprogramma’s met oefeningen voor het vrije lichaam die zijn voorbereid door gediplomeerde personal trainers;

MyFitness Pal

Naast het gemakkelijk plannen van uw trainingen dankzij een virtueel dagboek, kunt u met deze app ook uw voeding en verbrande calorieën gedurende de dag bijhouden, waarbij u zelfs de mogelijkheid hebt om de streepjescode van het voedsel dat u eet te scannen en vervolgens uw voeding aan te passen;

Virtuagym Fitness

De app bevat een database van niet minder dan 4.000 oefeningen die u in het comfort van uw eigen huis kunt uitvoeren. Een virtuele trainer zal u door elk van hen begeleiden.