Hoeveel apparaten kunt u gebruiken op Amazon Prime Video

In dit artikel vindt u nuttige informatie over Amazon Prime Video, hoeveel apparaten u tegelijk kunt gebruiken en hoe u ze kunt registreren.

Wat is er bevredigender dan genieten van wat welverdiende ontspanning met on-demand entertainment dat beschikbaar is op streamingplatforms? Rechtstreeks van bij u thuis, zonder storende reclameonderbrekingen en met keuze van kijktijdstippen. Een van de meest populaire on-demand diensten, Amazon Prime Video is het streaming platform van de reus Amazon, inbegrepen in het Prime abonnement en een van de handigste in omloop, met een maandelijkse kostprijs van 3,99 euro. Als u al Amazon-klant bent en wilt weten hoeveel apparaten u kunt gebruiken voor Prime Video na registratie, vindt u hier nuttige informatie.

Hoe Amazon Prime Video te gebruiken

Prime Video is een van de populairste on-demand streamingdiensten ter wereld en biedt honderden films, tv-series en documentaires van alle soorten, voor alle leeftijden en in verschillende talen. Deze uitgebreide catalogus is altijd up-to-date en van de hoogste kwaliteit, en wordt ook verrijkt met exclusieve inhoud geproduceerd door Amazon Original. Om deel uit te maken van de gevarieerde wereld van Prime Video en toegang te krijgen tot het platform, hebt u een account op amazon.com en een geactiveerd Prime-abonnement nodig.

Dit is het beroemde Amazon-“pakket” dat tal van voordelen biedt bij de aankoop en verzending van producten, ad-hocaanbiedingen en gratis levering voor sommige artikelen, samen met toegang tot Amazon Prime Music, Audible en Amazon Prime Reading. Wie geen Prime-abonnee is, kan de Amazon Prime Video-optie 30 dagen gratis uitproberen, en na afloop van de proefperiode wordt het abonnement automatisch verlengd. En in elk geval kan het abonnement op elk moment worden opgezegd. Zodra u toegang hebt tot het abonnement, is de rijke Prime Video-catalogus beschikbaar met al zijn voordelen en de nieuwste aanbiedingen. U krijgt gratis toegang tot streaming video’s, het kopen en huren van content, en de mogelijkheid om video’s offline te bekijken nadat u ze hebt gedownload.

Hoe registreer je je apparaten voor Amazon Prime Video

Zoals u weet, hebt u toegang tot Prime Video op meerdere apparaten en de procedure is heel eenvoudig. Vanaf uw computer moet u verbinding maken met www.amazon.it en de referenties invoeren waarmee u zich hebt geabonneerd op de Prime-dienst, terwijl u om verbinding te maken vanaf uw mobiele apparaat de Amazon Prime Video-app moet downloaden en verder moet gaan met de aanmelding. Je kunt Prime Video via de app ook gebruiken op tablets, SmartBoxes, consoles (Playstation of Xbox), Amazon Fire TV Stick, Sky Q en Smart TV’s van verschillende merken. Prime Video is ook beschikbaar op Google Chromecast, Chromecast met Google TV, Apple TV en Airplay. Het enige wat u hoeft te doen, is uw accountgegevens toevoegen.

Hoeveel apparaten kunt u gebruiken op Amazon Prime Video

Volgens het Prime Video-beleid van Amazon is er geen maximum aan het aantal apparaten dat aan een account kan worden gekoppeld, maar er zijn wel enkele kleine beperkingen als het gaat om toegang tot de Prime Video-dienst. Als u zich afvraagt op hoeveel apparaten u kunt streamen met Amazon Prime Video, is het officiële antwoord 3 apparaten met dezelfde account. Het is dus mogelijk om Amazon Prime Video tegelijkertijd te gebruiken op 3 verschillende apparaten naar keuze uit de bovenstaande lijst om een titel uit de catalogus te bekijken, maar u kunt dezelfde streaming content niet op meer dan twee apparaten bekijken.

Naast de streamingoptie biedt Prime ook de downloadoptie voor bepaalde aangekochte videocontent die kan worden uitgevoerd op 4 compatibele apparaten, zoals Fire-tablets (met uitzondering van de eerste generatie Kindle Fire) en Android- en iOS-apparaten. Na het downloaden van de gekochte video, kunt u ook doorgaan met het streamen van de video volgens de voorwaarden die hierboven zijn uitgelegd. Het streamen van huurinhoud zal slechts op één toestel tegelijk mogelijk zijn. Hetzelfde geldt voor het downloaden van de gehuurde video. Het kan gebeuren, vooral in gezinnen, met huisgenoten, of wanneer je ver weg woont, om verbinding te maken met een ander apparaat, om verder te kijken naar een film of een aflevering van je favoriete tv-serie, zo ver zelfs dat je een vierde account toevoegt, misschien onbewust. U zult waarschijnlijk wel frames van de inhoud in kwestie kunnen bekijken, maar u zult een foutmelding krijgen die uw weergave onderbreekt.