Amazon Prime Video: Mac-app nu beschikbaar

Amazon Prime Video’s videostreamingplatform wordt handiger en functioneler op de Apple: hier is waarom

Amazon Prime Video mikt steeds hoger, in een poging kostbaar terrein te stelen van zijn directe concurrenten.

Amazon Prime Video mikt altijd hoog, probeert kostbaar terrein te stelen van zijn directe concurrenten. Deze keer, om de kijkervaring nog aangenamer te maken, heeft het streaming platform besloten zich te richten op zijn Apple-gebruikers, en trekt een aangename en nuttige nieuwigheid uit zijn hoed.

De aankondiging van de introductie van de applicatie gewijd aan Macs is aangekomen in de laatste paar uur, waardoor de toegang tot Amazon-inhoud gemakkelijker en lichter wordt, zelfs voor degenen die dagelijks Cupertino-producten gebruiken. Zodra de app is geïnstalleerd, kunt u de browser volledig sluiten en alle bewerkingen rechtstreeks vanuit de browser uitvoeren, waardoor de werklast van de machine wordt verlicht en wordt voorkomen dat eventuele vertragingen het genot van de inhoud nadelig beïnvloeden.

Amazon Prime Video voor Mac, hoe het werkt

Net als de moderne applicaties van de belangrijkste streamingplatforms biedt Amazon Prime Video’s applicatie voor Apple-gebaseerde machines een overzicht van de aangeboden content en interessante functies in één enkel pakket. Het gaat onder meer om ondersteuning voor AirPlay, zodat je films, tv-series en programma’s die in je abonnement zijn opgenomen of apart zijn gekocht, op je smart-tv kunt bekijken, en Picture-in-Picture, waarmee je het venster van de software kunt minimaliseren zonder de uitzending te onderbreken, zelfs als je andere dingen op je Mac aan het doen bent.

Daarnaast is er nog een functie speciaal voor in-app-aankopen. Terwijl je bladert, kun je nieuwe items kiezen en kopen om te bekijken, zonder dat je via de website hoeft te gaan om de transactie te voltooien; hiervoor moet je je creditcard hebben geregistreerd op het online winkelplatform of door gebruik te maken van het betalingssysteem van Apple dat in de app is ingebouwd.

Naast films kunnen ook tv-series – waaronder de langverwachte docu-serie