Uwe Schmitz benoemd tot bedrijfsleider Netsquare

Met Uwe Schmitz als bedrijfsleider heeft Netsquare Vertriebs GmbH, distributeur en fabrikant van componenten, randapparatuur alsmede servers en PC’s, versterking voor marketing en verkoop binnengehaald. In deze rol moet Schmitz de huidige Managing Director Wolfgang Klein ondersteunen en het bedrijf weer terrein teruggeven na de turbulentie rond zijn ex-zus Lion.

Begin februari nam Uwe Schmitz de verantwoordelijkheid over voor de gebieden marketing en verkoop bij Netsquare Vertriebs GmbH. Hij ondersteunt de vorige algemeen directeur Wolfgang Klein.

In september vorig jaar had Netsquare Vertriebs GmbH zich in een brief aan haar handelsklanten gepositioneerd als de opvolger van de toen ter ziele gegane distributeur en fabrikant Lion Electronics, hoewel zij de juridische opvolging niet op zich had genomen. Als dochteronderneming van Netsquare AG maakte Netsquare Vertriebs GmbH deel uit van de Duitse groep Lion-dochteronderneming Netsquare AG onder leiding van Wolfgang Klein, voorheen procuratiehouder bij Lion.

Uwe Schmitz moet nu als Managing Director Sales and Marketing de expansie van Netsquare Vertriebs GmbH als distributeur voor hardwarecomponenten en randapparatuur, alsmede als fabrikant voor PC’s en servers aansturen. Gespecialiseerde dealers en systeemhuizen in Duitsland en Europa zullen worden aangesproken.

Voordat Schmitz bij Netsquare in dienst trad, werkte hij onder andere voor Akcent-Computerpartner, Lintec en Leo-Computer.

“Netsquare beschikt over uitstekende mogelijkheden om wereldwijd in te kopen, wat klanten voordelen biedt die onmiddellijk tot uiting komen in de marges die kunnen worden gerealiseerd. Wij zijn volledig onafhankelijk van de fabrikanten en kunnen dankzij onze zeer goede kapitalisatie vrij handelen,” aldus Schmitz.