3 tv-series om te kijken als je van Lupin hield

Laten we samen drie tv-series uitzoeken die je niet mag missen als je een Lupin-fan bent

veronica-nicosia.jpeg?w=74&a=c&h=74

Veronica Nicosia Wetenschapsjournalist

Afgestudeerd in astrofysica, wetenschappelijk journalist en SEO-contentredacteur, schrijft ze over technologie voor online en gedrukte tijdschriften. In 2020 trad ze in dienst bij Libero Tecnologia

Lupin is een Franse televisieserie, geïnspireerd op de romans van Maurice Leblanc, met een van de beroemdste dieven aller tijden: Arsenio Lupin. De serie is gebaseerd op de typische gentleman-dief, maar in feite is er geen sprake van een bewerking van Leblancs boeken. Het eerste seizoen bestaat uit twee delen van elk vijf afleveringen.

Hoofdpersoon van Lupin is Assane Diop, gespeeld door Omar Sy van ‘Almost Friends’, een jonge Senegalees die als jongen met zijn vader naar Frankrijk emigreerde. Assane ziet zijn leven volledig op zijn kop gezet na de dood van zijn vader, die veroordeeld is voor een misdaad die nooit door een rijke familie is begaan. Na een tijdje komt de gestolen ketting weer tevoorschijn, maar het kwaad is geschied. Assane koestert een onbedwingbare woede en wraak voor de familie die zijn leven heeft verwoest. Hij onderhoudt zich met kleine diefstallen en besluit na 25 jaar wraak te nemen. Geïnspireerd door het boek ‘Arsène Lupin, Gentleman Thief’ dat hij van zijn vader heeft gekregen, voert hij zijn diefstal uit.

Sherlock om een ander perspectief te zien

Sherlock is als Assane Diop, uiterst intelligent en oplettend voor elk detail: een groot waarnemer. Niets ontsnapt aan zijn oog. In de Sherlock-serie verandert het perspectief van de waarnemer in dat van de onderzoeker.

Sherlock is, net als Lupin, een bewerking van de beroemde romans van Sir Conan Doyle met de excentrieke Sherlock Holmes en zijn vriend en assistent Doctor Watson. De avonturen spelen zich af in het hedendaagse Londen waar Dr. Watson, teruggekeerd uit de oorlog in Afghanistan en op zoek naar zijn plek in de wereld, de huisgenoot van Holmes wordt in 221B Baker Street.

De dramaserie Sherlock is met vier seizoenen plus een special beschikbaar op het Netflix-platform.

The Heist of the Century

De miniserie The Heist of the Century bestaat uit zes afleveringen en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het vertelt het verhaal van hoe in 1994 een bende dieven de Bank van de Republiek Colombia overviel, wat het land schokte.

De overval van de eeuw zou je kunnen beschouwen als het halfzusje van Het huis van papier. De miniserie volgt het leven van Roberto Lonzano, bekend als Chayo, en Molina, de advocaat. Het vermogen van de scenarioschrijvers en fotografen om de smaken en beelden van die jaren op te roepen is buitengewoon.

Het is beschikbaar op het Netflix-platform.

Sneaky Pete 

Sneaky Pete is een Amerikaanse televisieserie van de hand van David Shore, de voormalige scenarioschrijver van Doctor House – Medical Division

Het vertelt het verhaal van een oplichter, Marius Josipovic, die voorwaardelijk vrijkomt uit de gevangenis en de naam van zijn celgenoot aanneemt om te ontsnappen aan zijn schuldeiser: Vince Lonigan, meesterlijk gespeeld door Bryan Lee Cranston van Breaking Bad.

Sneaky Pete is te zien op Amazon Prime Video.