3 fantasy-series om te kijken op Netflix + bonus

Magie, avontuur, mysterie, mythe: fantasy is een genre rijk aan ingrediënten en geliefd bij streamingpubliek. Hier zijn de series die je absoluut moet kijken op Netflix.

Magie, avontuur, mythe: dit zijn slechts enkele van de ingrediënten waaruit de fantasy tv-series bestaan, die zeer geliefd zijn bij het streamingpubliek. Meestal spelen de verhalen zich af in denkbeeldige werelden, bevolkt door sprookjesachtige en fantasierijke wezens. Er is altijd een dappere en onverschrokken held en, in sommige gevallen, is er een vleugje van het bovennatuurlijke of zelfs horror.

Deze elementen zijn gemeenschappelijk voor veel van de tv-series die beschikbaar zijn op Netflix, waarvan er veel ongelooflijk succesvol zijn geweest. Fans van het genre zullen zeker alle afleveringen gezien hebben, maar het is altijd een goede gelegenheid om ze nog eens te bekijken en misschien enkele nieuwe titels te leren kennen die aan de aandacht ontsnapt zijn. Bovendien wordt vaak met hoge verwachtingen naar series uitgekeken omdat zij gebaseerd zijn op literaire sagen, videospelletjes, strips of andere reeds bekende inhoud. Vaak wordt het genre gereduceerd tot Lord of the Rings, Game of Thrones of zelfs Harry Potter, maar in werkelijkheid is het zeer breed en gearticuleerd. Tenslotte hebben zij, hoewel zij verschillend van elkaar lijken, in werkelijkheid veel kenmerken gemeen. Hier zijn 5 must-see fantasy series op Netflix.

Fantasy tv-serie The Witcher: waar het over gaat

Iedereen die van het fantasy genre houdt kan The Witcher niet gemist hebben, de beroemde tv-serie gebaseerd op het gelijknamige videospel. Perfect voor wie al van De IJzeren Troon heeft genoten. Het is geïnspireerd op het videospel, dat op zijn beurt gebaseerd is op de saga van Andrzej Sapkowski. Op Netflix kun je het eerste seizoen bekijken (maar het tweede komt er binnenkort aan) dat uit 8 afleveringen bestaat en in 2019 uitkomt. Het hoofdpersonage is Geralt of Rivia, gespeeld door Henry Cavill. Zijn wereld is voorbestemd om die van andere magische en fascinerende personages te ontmoeten, de heks Yennefer van Vengerberg (Anya Chalotra) en de prinses Cirilla van Cintra (Freya Allan).

Dark, fantasy tv-serie met een vleugje horror

The Dark tv-serie is een bovennatuurlijke thriller, met veel kenmerken die gebruikelijk zijn in het fantasy-genre. De plot draait om de verdwijning van twee kinderen in een klein Duits stadje genaamd Winden, waar nooit iets interessants gebeurt. De onderzoeken (er is ook een vleugje detectiveverhaal) leiden tot de ontdekking van een hele reeks geheimen die door de dorpelingen verborgen worden gehouden.

De plot ontwikkelt zich vanaf dit punt over drie verschillende tijdperken en dit stelt ons in staat de relaties tussen de verschillende personages en de verwevenheid van het verhaal te begrijpen. Wie het al gezien heeft, kan veel vergelijkbare tv-series naar Dark streamen.

Merlin tv-serie, voor fans van Koning Arthur

Net zoals de titel al doet vermoeden, is Merlin de Britse tv-serie die draait om het personage van Merlijn de Magiër. In de serie vinden we alle personages uit de Arthuriaanse cyclus, waaronder Koning Arthur, Morgana, Koning Uther Pendragon, Gwen, Galus en vele anderen.

Het bijzondere is dat Merlijn de Tovenaar in de tv-serie jong is en niet oud en bebaard zoals hij in de collectieve verbeelding voorkomt. Dus fans van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel zullen de titel erg interessant vinden. Deze serie is ook beschikbaar op Netflix en bestaat uit vijf seizoenen.

Bonus – Disenchantment, het fantasyproject van Matt Groening

Na The Simpsons en Futurama heeft Matt Groening gewerkt aan een ambitieus project: de geanimeerde fantasyserie getiteld Disenchantment. De laatste tien jaar is het genre op allerlei manieren herzien, dus het succes van Disenchantment verraste een beetje iedereen. Maar de ondertekening leverde haar eigen bijzondere bijdrage. De serie vertelt de avonturen van een onconventionele prinses genaamd Bean, altijd in het gezelschap van haar Elf en de demon Lucy.