3 psychologische thriller tv-series om te kijken op Netflix

Psychologie, mysterie, misdaad en spanning: dat zijn de ingrediënten van de psychologische thriller bij uitstek. Liefhebbers van het genre kunnen veel titels vinden op Netflix. Hier zijn de beste

Psychologische thrillers zijn een subgenre van thrillers, waarin meestal elementen uit detectiveverhalen en drama zijn verwerkt. Bij dit soort content speelt de psyche een cruciale rol: alles draait om een complex plot, gekenmerkt door talloze details, verbanden en wendingen.

Het uitgangspunt is meestal een misdaad of mysterie dat moet worden opgelost. De personages vertrouwen op diepe reflectie en het binnenste van hun geest om tot een oplossing te komen. De actie speelt beslist een minder grote rol dan in andere titels. Het genre is perfect voor wie zijn verhalen graag slim en vol details ziet om over na te denken. Natuurlijk is er geen gebrek aan adrenaline en spanning. Zijn er streaming tv-series die al deze ingrediënten bevatten? Die zijn er zeker. Je vindt verschillende psychologische thriller tv-series op Netflix, het streaming platform bij uitstek. Hier zijn een paar must-see titels.

The Perfect Murder Rules op Netflix

We beginnen met een van de populairste tv-series van de afgelopen jaren. The Perfect Murder Rules is een zes seizoenen durende serie geschreven door Peter Nowalk en geproduceerd door Shonda Rhimes, de producer van Grey’s Anatomy en Bridgerton.

Het plot draait om Annalise Keating (Viola Davis), een advocate en universiteitsprofessor strafrecht. Zij heeft de steun van enkele van haar briljante studenten en andere medewerkers om haar zaken te behandelen. Haar persoonlijkheid is sterk en besluitvaardig en zij deinst niet terug voor moeilijkheden. De afleveringen zijn speciaal geconstrueerd om het einde volkomen onverwacht te maken voor de kijker, die het nauwelijks kan voorzien. Wendingen en spanning zijn aan de orde van de dag.

Psychologische Thrillers op Netflix: Mindhunter

Mindhunter is de Amerikaanse serie geïnspireerd op het boek “Mindhunter: The True Story of America’s First Serial Killer Hunter” geschreven door Mark Olshaker en John E. Douglas. De eerste twee seizoenen zijn momenteel te bekijken op Netflix, terwijl het derde nog in de ijskast staat vanwege Covid-19.

Gedreven psychologie, deviantie, horror en onderzoek zijn slechts enkele van de ingrediënten die Mindhunter tot een hit maken. Het doel van de plot is te begrijpen wat een seriemoordenaar ertoe drijft zulke gruwelijke misdaden te plegen, en te proberen zijn instincten te lezen en te anticiperen op zijn volgende stappen. De serie, geregisseerd door David Fincher, concentreert zich op de figuur van profilers, d.w.z. onderzoekers die de psychologie van moordenaars bestuderen. De serie, geregisseerd door David Fincher, richt zich op profilers, oftewel onderzoekers die de psychologie van moordenaars bestuderen.

Thriller tv-series op Netflix: 24

De derde en laatste titel die wordt aanbevolen is 24, de thriller tv-serie bij uitstek. De serie bestaat uit 192 afleveringen, verdeeld over 8 seizoenen, en de hoofdpersoon is Jack Bauer (Kiefer Sutherland), een antiterroristische agent in Los Angeles, die de taak heeft om binnen 24 uur een dreiging op te lossen.

Het bijzondere van de tv-serie is dat de gebeurtenissen in real time worden verteld, in feite bestaat elk seizoen uit 24 afleveringen van 45 minuten, precies de tijd waarin de hoofdpersoon de zaak moet oplossen. Hierdoor zijn kijkers nog meer betrokken, omdat ze bijna tegen de tijd vechten met Bauer.

Dit zijn slechts enkele van de tv-series die beschikbaar zijn op Netflix, maar het platform biedt er nog veel meer. Om nog maar te zwijgen van de andere alternatieve diensten, bijvoorbeeld genrefans met een Sky-abonnement mogen Your Honor niet missen, maar ook The Undoing, de psychologische thriller met Nicole Kidman en Hugh Grant in de hoofdrollen.