3 series vergelijkbaar met Ginny and Georgia

Wat te kijken na het eerste seizoen van de Netflix tv-serie Ginny and Georgia? Hier zijn drie alternatieven die dezelfde thema’s verkennen.

De tv-serie Ginny & Georgia debuteerde op Netflix op 24 februari 2021, en in slechts een paar dagen klom het in de hitlijsten van het platform. De show concentreert zich op de relatie tussen alleenstaande moeder Georgia en haar 15-jarige dochter Ginny, die na een leven lang verhuizen, samen met haar broertje Austin in een nieuw stadje in New England aankomen.

In veel opzichten doet de tv-serie denken aan Gilmore Girls, de hit van 8 seizoenen die in 2000 begon uit te zenden. Ginny & Georgia heeft echter ook mysterieuze connotaties, die het dichter bij een thriller brengen. De moeder heeft namelijk een moeilijk verleden vol schaduwen: Georgia probeert haar geheimen te verbergen en in de loop van de afleveringen zullen we ontdekken dat er zelfs een privé-detective is die haar volgt. Sommige van deze geheimen worden ontdekt door Ginny, die geleidelijk afstand neemt tot ze in de allerlaatste aflevering besluit om met haar broertje Austin van huis weg te lopen. In afwachting van het tweede seizoen zijn er verschillende vergelijkbare series te vinden die de relatie tussen moeder en dochter onderzoeken, maar ook over het omgaan met iemands roots en tienerproblemen.

Jane the Virgin op Netflix

Diegenen die Georgia & Ginny geweldig vonden, zullen hetzelfde voelen voor Jane the Virgin. De tv-serie gaat over de relatie tussen Xiomara en haar dochter Jane. Zij zijn zeer verschillend van karakter en vechten vaak om hun posities te verdedigen. Net als Georgia & Ginny hebben zij met talrijke problemen te kampen gehad: Xiomara is van Jane bevallen toen zij pas 16 jaar oud was en dit geringe leeftijdsverschil heeft hen samen doen opgroeien. Ze is er altijd voor haar dochter en steunt haar bij elke stap.

Jane the Virgin is beschikbaar op Netflix.

This is Us op Amazon Prime Video

De tweede serie die overeenkomsten heeft met Ginny & Georgia is This is Us. This is Us is een echt familiedrama dat wordt verteld over drie verschillende tijdsperiodes, met een ensemblecast die verschillende families, koppels, mensen en situaties omarmt.

Het plot omvat ook de moeder-dochterrelatie tussen Kate en Rebecca. Het is een moeilijke relatie, waarin ze niet kunnen communiceren: Rebecca is de ruggengraat van haar familie, ze is een zeer veeleisend persoon en richt haar aandacht op haar dochter Kate, die in plaats daarvan denkt dat ze een teleurstelling voor haar moeder is, maar zich wil emanciperen, haar eigen weg wil vinden.

This is us is beschikbaar op Amazon Prime Video.

The Handmaid’s Tale op TIMvision

The Handmaid’s Tale is de dystopische tv-serie geïnspireerd op de roman The Handmaid’s Tale van Margaret Artwood uit 1985. De serie lijkt ver af te staan van Ginny & Georgia, maar in feite zijn er veel vergelijkbare elementen.

De serie vertelt het verhaal van June Osborne, de dienstmaagd die leeft in Gilead, een regime waar vruchtbare vrouwen worden ontvoerd en aan de commandanten van het regime worden gegeven met als enige doel voortplanting.

Vanaf het moment dat ze wordt ontvoerd, is het haar droom om haar dochter Hannah te ontmoeten. Het moment waarop ze elkaar ontmoeten is een van de meest aangrijpende uit de serie.

The Handmaid’s Tale is te zien op TIMVision.