Google lanceert Android Wear 2.0 voor steeds onafhankelijker smartwatches

Google heeft zijn besturingssysteem geüpdatet om smartwatches onafhankelijk te maken, deze innovatie komt aan boord van de LG Smart Style en LG Smart Sport

De smartwatchmarkt is toe aan een shake-up. En Google probeert precies dat te doen door Android Wear 2.0 te lanceren. Dit is de nieuwe versie van het besturingssysteem, ontworpen voor Android smartwatches. Deze nieuwe versie komt aan boord van de twee nieuwe LG-modellen: Watch Style en Watch Sport.

Er zijn verschillende sterke punten van het nieuwe besturingssysteem dat Google voor smartwatches heeft ontworpen. In de eerste plaats zal het toestel hierdoor beter kunnen worden gepersonaliseerd. Met nieuwe widgets kunnen toepassingen in één oogopslag worden beheerd. En bovendien zullen de verschillende widgets volledig door de gebruiker kunnen worden aangepast. Op deze manier kunt u, naargelang uw stijl, kiezen of u een scherm met meldingen wilt hebben of niet. Bovendien zal de nieuwe versie de horloges veel onafhankelijker maken van smartphones. Er is namelijk een versie van Google Play aan boord om apps rechtstreeks vanaf de smartwatch te installeren.

De functies van Android Wear 2

(Overgenomen van YouTube)

Als het horloge een dataverbinding heeft, kun je nu bellen en apps gebruiken zonder tussenkomst van je telefoon. De nieuwe versie brengt ook Google Assistant naar de smartwatch. Voor de niet-ingewijden: Google Assistant is de Android persoonlijke assistent die verscheen op de Pixel en Pixel XL. Het is eigenlijk Google’s antwoord op Apple’s Siri. Dankzij spraakopdrachten kun je nu berichten beantwoorden en zelfs emoji tekenen. Er zijn ook nieuwe fitness-gerelateerde functies. Op Android Wear 2.0 kunt u naast de gebruikelijke tellers voor stappen, afstand, calorieën en hartslag ook herhalingen van gewichtheffen en bepaalde oefeningen zoals push-ups, sit-ups en squats analyseren.

LG Watch Style

LG Watch Style en LG Watch Sport zijn, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen voor twee verschillende doelgroepen. Beide horloges hebben echter enkele gemeenschappelijke kenmerken. Ze gaan bijvoorbeeld aan met een draaiknop die ook als navigator fungeert. En hij kan ook worden gebruikt om apps te starten of Google Assistant op te roepen. De Watch Style is de kleinste van de twee toestellen. Het heeft een rond 1,2-inch scherm. Hij is waterbestendig, dankzij zijn IP67-classificatie. Dit betekent dat hij bestand is tegen duiken en spetteren, maar niet kan worden gebruikt om te zwemmen. Aan boord is een 1.1GHZ Snapdragon Wear 2100 processor, met 4GB opslagruimte en een 240mAh batterij met draadloos opladen. De lanceringsprijs is $249.

LG Watch Sport

De Watch Sport is zoals gezegd groter. Zoals je uit de naam kunt raden, is hij bedoeld voor sportmonitoring en daarvoor maakt hij optimaal gebruik van alle nieuwe functies van Android Wear 2.0. De Watch Sport is uitgerust met GPS, hartslag en NFC voor betalingen rechtstreeks vanaf de smartwatch. Het heeft een rond 1,79-inch scherm. Het heeft een 430mAh verwijderbare batterij en is verkrijgbaar in titanium of donkerblauw. De lanceringsprijs is $380. Beide LG-toestellen zijn sinds 10 februari te koop op de Amerikaanse markt en zullen binnenkort ook in Canada en het Verenigd Koninkrijk verschijnen. Meer informatie over Italië wordt afgewacht.  

Enkele van de video’s in deze sectie zijn afkomstig van het internet, en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie, kunt u eenvoudig om verwijdering verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.