De helft van de bevolking speelt op smartphones en computers

Gamen tot de dokter komt: Door de Corona-pandemie is de gameconsumptie in Duitsland gestegen, zo blijkt uit een recente Bitkom-enquête. De populairste game-apparaten zijn de smartphone en de notebook.

Bijna de helft van de bevolking speelt ten minste nu en dan video- of computerspelletjes. Dit is het resultaat van een Bitkom-enquête die de digitale vereniging maandag in Berlijn heeft gepresenteerd. s Werelds grootste gamesbeurs Gamescom, een puur digitaal evenement vanwege de pandemie, begint woensdag. Volgens de gegevens spelen bijna evenveel vrouwen (47%) als mannen (53%) games – en was er een toename van gamers in alle leeftijdsgroepen.

“Gaming helpt jong en oud door de Coronapandemie heen,” aldus Olaf May, lid van het uitvoerend comité van Bitkom. In deze context is gamen een belangrijke uitlaatklep voor de frustratie van Corona: 61 procent van de ondervraagde gamers zei dat zonder video- en computerspelletjes het plafond tijdens de pandemie op hun hoofd zou zijn gevallen.

Mensen spelen navenant langer: De gametijd is verdubbeld van 5 tot 10 uur per week in vergelijking met voor de pandemie. En zelfs na de pandemie verwachten de respondenten gemiddeld 8,5 uur per week aan verschillende game-apparaten te besteden. Smartphones staan duidelijk aan de leiding met 84 procent, gevolgd door notebooks met 77 procent. Spelconsoles worden door 52 procent van de gamers gebruikt.