IPhone 12 Pro Max, de kenmerken van Apple’s premium smartphone

Nieuwe geruchten onthullen de kenmerken en het ontwerp van de iPhone 12 Pro Max, Apple’s top-of-the-line smartphone voor 2020

De iPhone 12 Pro Max wordt pas in november 2020 gelanceerd, maar ondertussen blijven er online nieuwe geruchten en details verschijnen over de kenmerken van Apple’s top-of-the-line smartphone. Het nieuwste lek is een foto die de achterkant van de iPhone 12 Pro Max en zijn foto compartiment laat zien.

De coronavirus pandemie heeft Apple gedwongen om de release van de nieuwe iPhone-serie, die normaal gepland staat voor september, uit te stellen. De eerste iPhone 12 met een 5,4-inch display wordt naar verwachting eind oktober gelanceerd, terwijl de iPhone 12 Pro nog tot minstens november zal moeten wachten. Ondertussen heeft een afbeelding van een Chinese website een aantal van de functies van de iPhone 12 Pro Max onthuld. Net als Apple’s andere smartphones in de iPhone 12-serie zal de Pro Max 5G-connectiviteit ondersteunen, maar volgens sommige geruchten ten koste van het gebruik van goedkopere componenten, waaronder de batterij.

iPhone 12 Pro Max, specs

De foto onthuld door de Chinese bron toont de achterkant van een iPhone met een metallic blauw paneel en een blok met drie grote gaten die de camera’s en flitser huisvesten, specifiek een 12-megapixel groothoeksensor, een 12-megapixel telelens en een 12-megapixel ultra-groothoek met de toevoeging van de scherptedieptesensor.

Volgens andere geruchten zal de frontcamera 12-megapixel zijn met een 3D-module. De iPhone 12 Pro Max krijgt een 6,7-inch OLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz (er zijn nog veel twijfels over deze functie), een A14 Bionic-processor en 6 GB RAM. Het interne geheugen kan worden gekozen tussen 128 GB, 256 GB en 512 GB en het besturingssysteem zal zeker iOS 14 zijn.

iPhone 12 Pro Max, goedkope componenten voor 5G

Als de komst van de iPhone 12 ook tussen oktober en november wordt verwacht, zou Apple kunnen besluiten om de officiële presentatie toch volgend jaar september te houden. Intussen spreken nieuwe geruchten over een wijziging in het besluit van Apple om de productiekosten te verlagen. Het lijkt erop dat het bedrijf, om de 5G-connectiviteitstechnologie in te bouwen, de batterijkaart heeft moeten verkleinen om de productiekosten te beperken en te voorkomen dat de toch al dure iPhones nog duurder zouden worden.